Opera ‘Maria Stuarda’ in Cinemec

16 januari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - De opera Maria Stuarda van Donizetti wordt zaterdag 19 januari live uitgezonden in CineMec vanuit de Metropolitan Opera in New York.

Joyce DiDonato, een van de beste operazangeressen ter wereld, neemt de virtuoze belcanto-rol van de verdoemde Maria, koningin van Schotland voor haar rekening. Voorafgaand aan de opera zal Maarten-Jan Dongelmans, historicus, musicus en operakenner in hart en nieren een korte introductie geven.?

Voor wie zaterdagavond verhinderd is, wordt zondag 20 januari de opera in de middag herhaald. Na de succesvolle productie van Anna Bolena presenteert regisseur David McVicar wederom een première van een koningsdrama van Donizetti.

Het is de tweede opera van Donizetti’s Tudor-trilogie, waarin koningshuizen worden gevolgd tijdens beslissende momenten in hun leven. Dit keer ligt de nadruk minder op historische accuratesse, maar meer op de romantische aard van deze vertelling van het leven en sterven van de legendarische Maria Stuart, Queen of Scots.

Hoewel Maria Stuart en Elizabeth I elkaar in het echt nooit ontmoet hebben, vormt de fysieke confrontatie tussen beide vorstinnen het hart van de opera. Mezzosopraan Joyce DiDonato en sopraan Elza van den Heever staan garant voor vocaal vuurwerk. De rol van Leicester wordt gezongen door Matthew Polenzani. Maurizio Benini dirigeert.

Prijs: 29,50 euro (CJP/Student 24,50 euro) met gratis drankje. Let op! Bezoekers dienen 15 minuten voor aanvang van de opera in de zaal aanwezig te zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cinemec.nl. Reserveren via 0900-3210321 (35 ct/min).

Datum: zaterdag 19 januari (live); zondag 20 januari (recorded). Aanvang: zaterdag 18.55 uur; zondag 13.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie