Edese Irma Dee brengt nieuwe EP uit

Cultuur

EDE - De Nederlandse pop/rock zangeres Irma Dee uit Ede heeft een EP uitgebracht met de titel ‘Memories from an Expedition to the Soul’.

Naast enkele eerder uitgebrachte singles, staat een aantal nieuwe nummers op de EP. Naast het gevoelige ,,Glow in the Dark’’, bijvoorbeeld het vrolijke en dansbare ,,Rock, Scissors, Paper’’. Verder is een aantal remixen van de nummers op deze EP verschenen. Met een tracklist van 11 nummers is de EP eigenlijk een klein album.

De nu verschenen songs komen allemaal voort uit persoonlijke gebeurtenissen, die door Irma vertolkt zijn in de nummers. Irma begon met het maken van de nummers op deze EP een hele tijd geleden, na een heftige periode in haar leven. Daarin waren veel dingen gebeurd, leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Op alle gebieden van het leven, relaties, verlies, vriendschappen, samenwerkingen, zelfbeeld en veel meer. Veel van deze persoonlijke ervaringen heeft ze beschreven in haar nummers.

Het proces zelf is ook een expeditie geweest. Irma Dee heeft enorm veel bijgeleerd, over zichzelf, maar ook in muzikaal opzicht. Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen in bijvoorbeeld het maken van songs, waardoor ze al deze nummers zelf heeft geschreven samen met de Engelse Phil Thomson.

Alle thema’s zijn door haar bedacht. Met al deze zaken heeft ze duidelijk een eigen stijl ontwikkeld in de liedjes, maar ook in alles er omheen. De Edese bedrijven Lukkien en People Behind the Mirror zijn tijdens het hele proces betrokken geweest met sponsoring en heel veel support.

advertentie
advertentie