Koffieconcert trio

15 mei 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Margot van Markwijk exposeert van 25 mei tot en met 9 juni in Huis Kernhem met schilderijen en tekeningen. Zij laat op deze expositie verschillende onderwerpen en stijlen zien waarin zij werkt.

Damherten, getekend in oliepastel op paneel, haalde ze uit het bos door ze op stoere vlakken neer te zetten. Ook toont zij de vrouw, geschilderd met olieverf, acryl en Oost-Indische inkt. Margot is gefascineerd door de schoonheid en de kracht in de bloei van haar leven, maar ook haar kwetsbaarheid. De houtskooltekeningen op paneel zijn onder andere geïnspireerd op foto’s van Nico Jesse uit het boek ‘Vrouwen van Parijs’ in de jaren na de oorlog. Haar werk varieert van kleurrijk tot sober.

Margot van Marwijk is in 1960 in Ede geboren. Na de Kunstacademie in Arnhem (1978-1983) werkte zij 23 jaar als artdirector in binnen- en buitenland. Vanaf 2008 is ze volledig gaan schilderen en tekenen. Haar eerste expositie in 2010 in Holten was een succes, met veel opdrachten tot gevolg. Haar stijl is warm realistisch. Margot houdt van afwisseling en vrijheid in haar werk, maar houdt consequent vast aan haar persoonlijke stijl.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 26 mei van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

EDE - Trio C tot de Derde geeft zondag 26 mei van 12.00 tot 13.00 uur tot de Derde een koffieconcert in Huis Kernhem in Ede, met het programma ‘Nitro-Nitro!’.

Trio C tot de Derde bestaat uit Carel den Hertog (viool), Caspar Terra (klarinet) en Coos Lettink (accordeon). De 3 C’s kennen elkaar van jongs af aan en delen vele jeugdherinneringen. Waaronder de opwinding in een Scheveningse speelhal waar je op je hardst ‘Nitro-Nitro!’ in de microfoon moest roepen om je raceauto extra hard te laten gaan en soms werkte het nog ook. Ook in de muziek (sinds 1998 vormen ze een muzikaal trio) delen ze veel: hun inspiratie halen ze uit klezmer, balkan- en zigeunermuziek. En dan letterlijk: als trio reisden ze samen oostwaarts richting onder andere Turkije, Iran, Pakistan en India. Ze hebben alle drie hun, muzikale, voorkeur en inbreng. En ze mixen dit tot een heel eigen trio-geluid.

Wat hen nog meer bindt is hun werkwijze; geen imitatie van stijlen maar intuïtieve integratie van alle muzikale invloeden die op hen afkomen. Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn 7 euro, inclusief een consumptie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie