Podium voor ‘Made in Ede’ artiesten

22 mei 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - De voorbereidingen voor het gratis zomerfestival Roots in the Woods Ede zijn in volle gang. Dit jaar geniet Ede twee volle zomerdagen van het festival met theater, kunst, muziek, poëzie, kinderactiviteiten en heerlijke hapjes en drankjes op zaterdag 22 juni van 12.00 tot 00.00 uur en op zondag 23 juni van 12.00 tot 20.00 uur, rond de vijver in het Raadhuispark, ook wel ‘De tuin van de burgemeester’.

Op het Festivalterrein en in de programmering van Roots in the Woods is voldoende ruimte en tijd vrijgemaakt voor optredens van amateur en professionele gezelschappen en kunstenaars uit Ede.

De Made-in Ede (amateur)artiesten staan zowel op de zaterdag als de zondag geprogrammeerd. Toneelgroep Mare speelt op zaterdagmiddag de voorstelling De Reuzenrups; een interactieve voorstelling voor de jeugd, waarin Fleurtje het gevecht aangaat met een reuzenrups. De Jalafusi Bigband, ontstaan uit een groep enthousiaste muzikanten van een jazzensemble van Cultura, verzorgt regelmatig optredens, zowel in Cultura als elders in Ede en omgeving. Bij Roots in the Woods zijn zij een graag geziene gast, met muziek die prima in het zomerfestival past.

The Missing Sticks, de succesvolle slagwerkgroep, zorgt in het centrum van Ede voor een spectaculair optreden en het publiek proberen mee te trekken naar het Festivalterrein. Het winkelend publiek wordt verrast door een Living Statues ‘Wij staan stil’. Wie zij gaan uitbeelden is nog een verrassing! De talenten van de Novae Popschool zorgen voor een aantal optredens op zaterdag- en zondagavond. De stadsdichter Arjan Keene laat zaterdagavond van zich horen.

Op zaterdag verrast Track Side Blues Duo (Herman Ouboter en Dennis Hoogkamer) het publiek met blues muziek. Het repertoire bestaat uit cover en eigen geschreven Roots Blues tot hedendaagse Blues.

De kunstenaars Ine Booijen en Eveline Kieskamp dagen ouders en kinderen uit om een huisje te maken, dat laat zien hoe oud je bent. Alle huisjes samen, vormen samen Ede Stad en dit groeit dus tijdens Roots in the Woods.

Op de zaterdagavond nog twee Edese namen: Back Seat Driver en EPCB. EPCB , ofwel Elephant Productions Creative Brotherhood is de creatieve verbroedering tussen Joost van Leijenhorst, Wilco de Fijter en Maarten Zwart. Een gezelschap dat van een mug graag een olifant maakt en het kleine uit vergroot tot het absurde. Absurdistisch theater van jong talent. Back Seat Driver zorgt onder anderen voor de muzikale invulling op de zaterdagavond: ‘Eigenzinnige popmuziek, met teksten waar je niet omheen kunt!’ De creatieve uitspattingen van Kitty Meijer zijn de basis voor de songs van de band. De band garant voor een energieke podium-uitstraling.

De zaterdagavond wordt afgesloten met de band van Jessica Koomen, SoulPower United. Een zeskoppige coverband waar de soul, fun en party power van afspat.

u Kijk voor het volledige programma op www.rootsinthewoods.nl/ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie