Lunterse atelierroute tien jaar jong

29 mei 2013 om 00:00 Cultuur

LUNTEREN - De tiende Lunterse Atelierroute wordt zaterdag 8 en zondag 9 juni van 11.00 tot 17.00 uur gehouden. De kunstenaars van de stichting Atelierroute Lunteren presenteren zich deze dagen en stellen hun ateliers en tuinen open voor het publiek met het doel om meer mensen te betrekken bij kunst in het algemeen en bestaande drempels weg te nemen.

Op 8 en 9 juni zijn de kunstenaars in 10 ateliers aanwezig om tekst en uitleg te geven bij hun werk en de vele trouwe bezoekers kunnen zien wat er in het afgelopen jaar is ontstaan en eventueel hun collectie aanvullen.

Het tweede lustrum is een mijlpaal voor de Lunterse kunstenaars. Gesterkt door de enorme belangstelling van de voorafgaande jaren, zijn hun ambities hoog, ze willen de historie van Lunteren als kunstenaarsdorp weer herstellen. Dankzij het actieve collectief van de kunstenaars, subsidie en sponsoring van het bedrijfsleven, kan dit evenement elk jaar plaatsvinden.

Met de herinnering aan het aantal bezoekers van het vorig jaar belooft dit tweede lustrum onder meer door de keuze van prominente gastexposanten, een spetterend evenement te worden, waaraan niet alleen Lunteranen in groten getale zullen deelnemen, maar waar ook dit jaar weer vele mensen uit de regio en uit het hele land op af zullen komen.

Gerenommeerde kunstenaars uit het hele land worden graag door de Lunterse Atelierroute uitgenodigd. Door het beperkte aantal ateliers, is de route kleinschalig, uitgezet door middel van borden, die de bezoekers van het ene naar het andere atelier verwijzen. Daarbij kunnen ze, wandelend of fietsend tegelijkertijd genieten van de schitterende omgeving en als speciale attractie de inmiddels bekende Tegelroute Lunteren bekijken. Deze route bestaat uit meer dan 40 tegeltableaus, ontworpen en gemaakt door overwegend Lunterse kunstenaars.

Bezoekers, die meer dan 5 ateliers bezoeken, kunnen met een stempelkaart meedoen aan de verloting van 2 kunstwerken, die door de kunstenaars ter beschikking worden gesteld. Tijdens de atelierroute bezoeken leerlingen van de Koorschool Midden Gelderland, onder leiding van de dirigent Albert Wissink, de verschillende ateliers voor een muzikaal intermezzo.

De deelnemende kunstenaars zijn professionele kunstenaars met diverse opleidingen. Het zijn, met de gastexposanten en volgens de nummers van het atelier: 1 Coos Hoving met E.B.von Dulmen-Krumpelmann (1897-1987), 2 Jan en Alide Bouwsema met Petra de Vree, 3 Johan Timmers met Helmi Schellinger, Wilma Vermeij, Joop van Uden, 4 Jenneke van Putten met Ineke van Dijk, 5 Elly van Weerdenburg met Rien de Jonge en Trudi Windau, 6 Susanne Vleesch du Bois met Serge de Vries en Jits Bakker, 7 Marieke Bouman met Anneke Schat, 8 Ivonne van Prehn Wiese met Anne-Marie Perquin, 9 Leo Nellestein met Kees van der Nes, 10 Janna van de Kaa met Anne Stolwijk en Maria Barmentlo.

De folder is verkrijgbaar bij de deelnemers, het VVV en op: www.atelierroutelunteren.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie