Benefietconcert

5 juni 2013 om 00:00 Cultuur

BENNEKOM - Het A- en B-orkest en het Innsbruck-ensemble van Accordeonvereniging RAC Bennekom geven zaterdag 8 juni tussen 11.15 en 16.00 uur een gratis optreden in de muziektent op het Van Slootenplein in Bennekom.

Vanaf 11:15 uur speelt het B-orkest. Zij spelen onder andere film- en volksmuziek. Om 12 uur is er een optreden van het Innsbruck-ensemble dat onlangs op het World Music Festival in Innsbruck, Oostenrijk heeft gespeeld. Het ensemble haalde daar de zesde plaats in de categorie ‘Ensembles Oberstufe’. Aansluitend speelt het A-orkest. Zij spelen naast klassieke stukken ook enkele bekende tango’s en werken voor accordeonorkest. De orkesten staan onder leiding van dirigent Tim Fletcher. Voor meer informatie over RAC Bennekom kunt u kijken op www.racbennekom.nl.

EDE - Leden van de IVN-afdeling Ede houden vrijdag 7 juni een gratis vleermuiswandeling op landgoed Hoekelum te Bennekom.

Omstreeks 21.45 uur gaat de zon onder en dat is juist het tijdstip waarop de vleermuizen uitvliegen om gedurende de nacht hun voedsel te vergaren. Op dit tijdstip is het nog schemerachtig en dus kunnen de vleermuizen mooi tegen de nog lichte lucht worden waargenomen. Met name als het donker is kunnen de vleermuizen alleen worden opgespoord met behulp van speciale apparatuur die de, normaal voor mensen onhoorbare, sonargeluiden toch hoorbaar maakt.

De gidsen hebben deze avond deze zogenomede ‘batdetectors’ bij zich. Op het landgoed Hoekelum komen 8 soorten vleermuizen voor, waaronder de minder algemene Gewone grootoorvleermuis en de Franjestaart. Het is altijd spannend om te ontdekken hoeveel soorten we op zo’n avond kunnen waarnemen. ‘s Zomers verblijven de vleermuizen in de gebouwen en bomen in de omgeving, maar Hoekelum is ook een echt winterverblijf rijk, namelijk de voormalige ijskelder van het kasteel.

Als het regenachtig weer is gaat de wandeling niet door want dan blijven ook de vleermuizen binnen. De wandeling start om 21.45 uur vanaf de parkeerplaats Huis Hoekelum. (Niet bij de kaasboerderij!) GPS-coödinaten N 52 1 0, E 5 40 31.7. De duur van de wandeling is circa anderhalf uur.

Info: bij de gidsen: Hans Hartvelt (0318-430898) en Wiebe Verbaan (0318-611947).

EDE - Het Benefietconcert voor de voedselbank in Ede vond onlangs plaats. Dit werd georganiseerd door serviceclub Lions Ede en verzorgd door de nationaal bekende Josti-Band met medewerking van de zingende Edese leraar Wouter Vink. De avond werd een groot succes met een opkomst van ongeveer 600 enthousiaste mensen. Uiteindelijk kon de voorzitter van de club, Edenaar Ab Ringma, een cheque van 10.000 euro overhandigen aan de gelukkige voorzitter van de Voedselbank, Jan de Kluijver. Het geld zal worden besteed aan koelapparatuur en mogelijke verhuiskosten van de Voedselbank.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie