Zomertentoonstelling bij Berk-Art

5 juni 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Bij Atelier Berk-Art aan de Reehorsterweg 10 is op alle zondagen in juli weer een zomertentoonstelling te bewonderen in de tuin en het atelier, met werken van Hanneke Zillinger, Angelique ten Holter, Karin van der Pas, Else Koning en Ton en Trees van den Berk.

Angelique ten Holter (7 juli) maakt beelden in speksteen. Geïnspireerd door dit natuurlijke materiaal bewerkt zij de ruwe stenen tot de mens- en dierfiguren of abstracte vormen. Onlangs is haar beelden- en gedichtenbundel ‘Zielenroerselen en hersenspinsels in beeld’ uitgebracht. De abstracte vormen staan voor bepaalde levensthema’s, die ze in haar gedichten beschrijft.

Hanneke Zillinger (alle zondagen) maakt beelden in Belgische hardsteen. De weerbarstigheid van het materiaal steen vraagt om een langzaam?weloverwogen denkproces waardoor al zoekende het beeld vorm krijgt. De kleurschakeringen van de steen zijn een extra verrassing.

Karin van der Pas heeft veel gereisd en is geïnspireerd door de natuur verschijnselen zoals woest stromende rivieren in Azië, borrelende en kolkende lava in Afrikaanse vulkanen, maar ook de veelkleurige lijnen en aardlagen. Deze indrukken worden vertaald in prachtige porseleinen sieraden afgewerkt met zilver.

Else Koning maakt prachtige kettingen van kralen. Ze is altijd op zoek naar bijzondere kralen, bijvoorbeeld uit Afrika. Deze combineert ze tot een mooi en draagbaar sieraad.

Ton en Trees van den Berk hebben op hun reis door Frankrijk en Spanje weer vele indrukken opgedaan en vertaald in kleurrijke landschappen en houten beelden.

u Alle zondagen in juli: 12.00-17.00 uur: Atelier Berk-Art, Reehorsterweg 10, www.berk-art.nl of 06-14583004.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie