Gratis magazine Crimezone

12 juni 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Een bijdrage leveren aan de vorming van journalistieke professionals, zodat zij - gelovig of niet - op een zelfbewuste manier, met integriteit en kennis van zaken, over religie kunnen berichten. Dit motiveerde dr. Jan van der Stoep (lector Media, Religie en Cultuur aan de Christelijke Hogeschool Ede) en drs. Monique Ratheiser-van der Velde (docent aan Windesheim Zwolle) om het boek Media en Religie te schrijven. Het boek is sinds deze week verkrijgbaar bij Boom Lemma uitgevers.

Ratheiser: ,,In mijn werk als docent Cultuur/Geestelijke Stromingen wilde ik mijn studenten laten ervaren dat religie of levensbeschouwing overal in onze maatschappij verweven zit. Dat het geen op zichzelf staande zaak is waar je wel of niet in geïnteresseerd bent, maar dat het onze maatschappij mede gevormd heeft. Het is dus van belang dat aankomende journalisten daar kennis van hebben. Ik miste daarin de ondersteuning van een studieboek dat de rol van religie in de samenleving helder voor deze doelgroep analyseerde. Door de samenwerking met Jan van der Stoep van de Christelijke Hogeschool Ede voorziet Media en Religie in die behoefte.’’

Het boek bevat enerzijds feitelijke hoofdstukken die informatie geven over kerkelijke stromingen, secularisatie en nieuwe vormen van spiritualiteit en geeft anderzijds handvatten om je als journalist te verhouden tot religie. Daarmee is het boek bruikbaar voor zowel gelovigen als niet-geloven. Primair is het geschreven voor studenten. Het boek krijgt dan ook een plek in het curriculum van de journalistiekopleidingen van de CHE en Windesheim.

EDE - Voor de 25ste keer wordt tot en met 30 juni de Maand van het Spannende Boek gehouden.?De campagne Juni - Maand van het Spannende Boek heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek.

In alle bibliotheken van Cultura kunnen leners in juni gratis een uitgave van Crimezone Magazine?meenemen (zolang de voorraad strekt). Crimezone brengt ter gelegenheid van 25 jaar Juni - Maand van het Spannende Boek een jubileumuitgave uit van het populaire Crimezone Magazine (het magazine voor en door thrillerfans). Een prachtige uitgave boordevol leestips voor een spannende zomer, een kort verhaal, interviews en natuurlijk veel interessante achtergrond-informatie over de grootste thrillerauteurs. Inclusief een nog niet eerder verschenen verhaal van een bekende thrillerauteur.

Daarnaast is er in samenwerking met bioscoop CineMec een leuke actie opgestart. In de maand juni krijgen bezoekers op vertoon van hun bibliotheekpas 2,50 euro korting op een kaartje voor de volgende spannende boekverfilmingen.

Donderdag 13 juni: Bloedlink (Snabba Cash 2) van Jens Lapidus. Donderdag 20 juni: Wallander: De Gekwelde Man van Henning Mankell. Zaterdag 29 juni: Oorlogskind van Camilla Lackberg.

u Meer informatie op www.cultura-ede.nl en www.cinemec.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie