Colombiaans verjaardagscadeau

12 juni 2013 om 00:00 Cultuur

WAGENINGEN - De ambassade van Colombia feliciteert Wageningen met zijn 750e verjaardag en geeft de stad een mooi cadeau. De befaamde salsadansgroep Swing Latino geeft op zaterdag 15 juni een optreden bij het Festival City of Cultures op Duivendaal.

De Colombiaanse miljoenenstad Cali is de bakermat van Swing Latino. De stad, ooit berucht vanwege drugs en geweld, is tegenwoordig het kloppend hart van de salsa. Daarom staat Cali hoog op de verlanglijst van menig backpacker.

Danser en choreograaf Luis Eduardo Hernandez zet nu al vijftien jaar salsa in als uitweg uit de armoede en het geweld waarin een groot deel van de jeugd in Cali opgroeit. Als wervelende uiting van de eigen Colombiaanse identiteit brengt salsadans de stad verbondenheid en nieuwe kansen. Met de inkomsten uit optredens bestrijdt Swing Latino armoede in Cali. Bovendien leidt de groep inmiddels duizend jongeren op om professioneel en bedrijfsmatig leiding te geven aan de salsabeweging in de stad.

De dansers van Swing Latino wonnen veel prijzen bij internationale wedstrijden en ze verzorgden optredens overal ter wereld. De ambassade van Colombia haalt ze nu ook naar Wageningen als felicitatie voor de 750e verjaardag van de stad.

* Vanaf 21.30 uur op het festivalterrein bij Duivendaal. Het complete internationale muziekprogramma is te vinden op www.cityofcultures.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie