Bon

12 juni 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - De draaideur van Cultura draait zaterdag 15 juni net even harder dan normaal. De Edese cultuurinstelling houdt die dag Kinderdag.

Cultura presenteert op Kinderdag het nieuwe seizoensprogramma voor de jeugd. Op deze dag zijn de deuren speciaal open voor kinderen van 4 maanden tot en met 12 jaar. Alle ouders met kinderen zijn van harte welkom, want er is voor deze doelgroep van alles te doen.

Uitproberen, zelf doen, beleven, meemaken en proeven is het motto van deze dag. Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk voor kinderen en hun ouders met als thema ‘de poppen aan het dansen’.

Iedereen krijgt bij binnenkomst een tasje met verrassingen met onder meer een gratis kaartje voor de familievoorstelling Super Papa en tegoedbonnen voor een gratis ijsje en een gratis proefles.

In het atrium kunnen kinderen vier grote panelen met dansende poppen beschilderen en beplakken. En je kunt je laten fotograferen als dansende pop. Er is een ‘strip-afdeling’ waar we een striptekenverhaal maken met en over dansende poppen.

Op de begane grond bij het café spelen bandjes uit de BigBandits op het poppodium.

Tijdens de kinderdag bieden we verschillende workshops aan: veel muziek, theater en dans voor alle leeftijden tot 12 jaar. Zo kunnen moeders/vaders/grootouders hun kind of kleinkind vanaf vier maanden al deelnemen aan ‘muziek op schoot’. In de workshops ‘spelen met muziek en peuter -en kleuterdans ontdekken hele jonge kinderen wat muziek en dans los maakt. Ook zijn er theater- en musicalworkshops. Kijk voor het totale workshopoverzicht op de site.

Eén lokaal is in diffuus licht gehuld en alleen toegankelijk voor kinderen. Met een zoeklichtje is er van alles te zien. De rest is een verrassing. Er is begeleiding aanwezig.

In vier grote lokalen, op de eerste en tweede verdieping, zijn alle muziekinstrumenten met hun bespelers te vinden. Je kunt er vier muzikale minivoorstellingen/workshops bijwonen. Tussendoor maak je kennis met instrument en docent en is er ruimte om vragen te stellen.

Kinderen die tijdens deze dag enthousiast zijn geworden kunnen zich met de bon uit het welkomsttasje inschrijven voor een gratis proefles op een instrument naar keuze.

In de zaal van Cultura wordt tweemaal de familievoorstelling Super Papa door het pretcabaret van Pieter Tiddens gespeeld. Zolang de voorraad strekt, krijgt u bij binnenkomst een gratis toegangskaartje uitgereikt voor de hele familie. Reserveren is niet mogelijk.

Vanaf 15.00 uur vindt er een vrolijke gezamenlijke afsluiting van de Kinderdag plaats.

Cultura Kinderdag

Zaterdag 15 juni van 11.00 uur tot 15.30 uur.

Toegang gratis

Meer informatie op www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie