rustende wolvarkens tijdens het plaatsen van de nieuwe berging
rustende wolvarkens tijdens het plaatsen van de nieuwe berging Emile Nijs

Stichting Stadsvarkens deelt uit

9 juli 2020 om 17:19 Dieren Deel je nieuws

Hoe bent u de corona crisis doorgekomen? Corona is het land nog niet uit, maar er is wel weer ruimte om kleine dingen op te pakken. Stadsvarkens doet dat door op zaterdag 18 juli de nieuwe berging in gebruik te gaan nemen. Vrijwilligers van Stadsvarkens leggen de laatste hand aan de inrichting en aankleding van de berging terwijl anderen samen klussen in het bos uitvoeren. De basis voor de berging, een container, is bij elkaar gespaart met Ede Doet bonnen. Daarna is de container van deuren voorzien en op zijn plaats gezet.

Iedereen is welkom om langs te komen, een kijkje te nemen en …… er wordt soep uit gedeeld.

Het inmiddels traditionele Stadvarkensdiner dat na de slacht wordt gehouden is deze keer door corona niet door gegaan. De Stadsvarkenssoep is een eenvoudig alternatief voor het Stadsvarkensdiner. Iedereen die met een bakje (met deksel) komt krijgt soep mee voor twee personen om thuis op te eten. De soep is gemaakt van producten van ons eigen varken Kieckie en van groenten die wij ook dagelijks voor onze varkens halen. Voor veganisten zal er ook Vegan Stadsvarkenssoep zijn.

De soep wordt zaterdagmiddag uitgedeeld tussen 12:00 en 14:00 uur aan de Langekampweg in Ede bij de ingang van Stadsvarkens. Er is maar één aanleiding om soep te weigeren en dat is als de anderhalve meter afstand wordt genegeerd. U heeft Stadsvarkens aan een nieuwe berging geholpen en zo helpt Stadsvarkens u de corona crisis door.

Mee werken op zaterdag 18 juli 10:00 – 15:00 uur?

Aanmelden, vragen of opmerkingen stuur een mail aan info@stadsvarkens.nl

Gewoon alleen gratis soep afhalen? Zaterdag 18 juli 12:00 – 14:00 uur, Veldhuizerbos, Langekampweg in Ede

Neem uw eigen bakje mee en houd anderhalve meter afstand. Kom op de bonnefooi, aanmelden niet nodig.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie