Afbeelding
Eddy Westveer

WorldTown Music en Huis Kernhem halen topmusici naar Ede

28 juli 2021 om 15:00 Evenementen

EDE Stichting WorldTown Music en Huis Kernhem startten in 2019 een nieuw initiatief: ‘You’re in the Army Now’, een serie jazzconcerten in het kader van 75 bevrijding. Na de bevrijding vermengde de jazz zich met vele andere stijlen uit de wereld, zoals afro-cubaanse muziek en tango. Om deze ontwikkeling te belichten werd een nieuwe serie wereldmuziek concerten aan de programmering toegevoegd, met als titel ‘Continental Call’. Beide partijen presenteren nu de programmering voor komend najaar. Liefst twee internationale topmusici én een Edisonwinnaar komen naar Ede.

De serie ‘You’re in the Army Now’ trapt op zondag 1 augustus af met een drummer van wereldformaat: Jorge Rossy, die een geïnspireerd tribute aan zijn jazzheld Elvin Jones zal geven. Jorge Rossy geniet wereldwijde bekendheid, niet alleen als lid van het Brad Mehldau trio, maar ook door zijn optredens met Chick Corea, Joe Lovano en Joshua Redman. Een internationale topartiest dus, die zowel live in Huis Kernhem te beluisteren als zijn als streaming via de website www.roadmaptofreedom.nl.

EDISONWINNAAR ,,Met onze nieuwe serie ‘Continental Call’ vieren we muzikaal de vrijheid met een serie topmusici uit de hele wereld. Zo hebben we op 7 november Edison winnaar Teus Nobel weten te strikken voor deze serie en zal hij materiaal van zijn met een Edison bekroonde ‘Tanto Amor’ gaan spelen, een ode aan Ivan Lins’’, aldus de organisatie. 

LIVESTREAM EN PREVIEW Voor de concerten in Huis Kernhem kan de organisatie slechts een beperkt aantal livekaarten verkopen. Daarom wordt ook een livestream aangeboden. Elk concert bestaat uit een lange set van 75 minuten. Uniek is dat elk concert vooraf zal worden gegaan door een ‘preview’: een laagdrempelige ontmoeting tussen gastheer en gast, waarbij op een informele manier de gast en de muzikale interactie centraal staan. Hier een voorbeeld van de preview met Bajan speler Oleg Fateev. De previews zullen ongeveer een week van te voren te zien zijn op www.roadmaptofreedom.nl en zijn gratis te bekijken.

Programmering:
Zondag 1 augustus, 16.00 uur, Huis Kernhem, Ede, You’re in the army now: A Tribute to Elvin Jonesfeaturing: Jorge Rossy (drums)
Zondag 5 september, 16.00 uur, Huis Kernhem, Ede, Continental Call: ‘Viaje al sur’featuring: Ben van den Dungen (saxofoon)
Zondag 3 oktober, 16.00 uur, Huis Kernhem, Ede, You’re in the army now: A Tribute to Cannonball Adderleyfeaturing Marco Kegel (altsax)
Zondag 7 november, 16.00 uur, Huis Kernhem, Ede,Continental Call: ‘Tanto amor’featuring: Edisonwinaar Teus Nobel (trompet)
Zaterdag 19 december, 16.00 uur, Huis Kernhem, Ede, ‘You’re in the Army Now!’: A Tribute to Lester Young, ‘Prez’featuring: Jimmy Halperin (sax)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie