Afbeelding
Ben Blackall

Filmhuis Cultura draait eens per maand ook een film op zondag

19 augustus 2022 om 07:00 Film

EDE Het programma van het Filmhuis van Cultura voor september tot en met december staat klaar. Het eerste deel van het seizoen biedt weer een serie mooie nieuwe films met onder meer Elvis, The worst person in the world, Tout s’est bien passé, Nowhere special en Downton Abbey. Dinsdag 13 september start het filmhuis met de openingsfilm Nobody has to know. 

Mark Meuldijk en Guus Schulting, de vaste inleiders van het Filmhuis staan te trappelen om meer te vertellen over de achtergrond van de film, de opbouw, de regisseur, de spelers en waarom deze film zo interessant is om te zien of te vertonen in het Filmhuis. 

DINSDAG FILMDAG Dinsdag is de vaste filmdag in Cultura. In de middag en avond zijn er momenten om een mooie film te zien. Weg uit de realiteit van alledag en een blik op de wereld die we nog niet kennen. Film ontroert, verbindt, inspireert. ’s Middags is er een inleiding voorafgaand aan de film. Zo krijg je meer inzicht in de achtergrond en bekijk je de film met andere ogen. Na afloop kun je met andere filmliefhebbers nog even napraten in het café.

ZONDAG Nieuw in het Filmhuisprogramma is de film op zondag. ,,Een keer in de maand vertonen we een film op de zondagmiddag samen met Bespreek ’t samen. Na afloop van de film is er een nagesprek. Op het programma staan onder meer As it is in heaven, The Flee, My Darling Vivian en Amour van Michael Haneke.”

NOBODY HAS TO KNOW Op 13 september draait Nobody has to know. We vertrouwen op onze herinneringen om ons te vertellen wie we zijn. Maar wat als die herinneringen verdwijnen? Wiens verhalen komen er daarvoor in de plaats? Dat is waar Phil (Bouli Lanners), een Waalse man op een afgelegen Schots eiland, mee worstelt. Na een hersenbloeding wordt hij wakker met geheugenverlies.

DOWNTON ABBEY Op 1 november staat Downton Abbey op het programma. De gehele originele cast van Downton Abbey keert opnieuw terug voor de tweede film. Ook Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West maken deel uit van de cast.

ELVIS Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). 

Het volledige filmprogramma tot en met december staat op de website van Cultura www.cultura-ede.nl/theater-filmhuis. Kaarten koop je gemakkelijk online.

ZOMERPROGRAMMA PICL Het streamingsplatform PICL heeft een mooi zomerprogramma met nog een aantal heerlijke zomerfilms. Mooi om nog even na te genieten op de bank van de zomer en het vakantiegevoel vast te houden. Streamen kan via picl.nl/theaters/cultura. Op het moment dat het jou schikt. Het aanbod is 24 uur per dag beschikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie