Succesreeks hockeymannen onderbroken

17 oktober 2021 om 18:05 Hockey

EDE De hockeymannen leden bij Berkel-Rodenrijs een 3-1 nederlaag. Daarmee kwam aan een serie van elf overwinning op rij de afgelopen competities een einde.

door Eip Janssen

,,Daar lig ik niet wakker van. Dat moest er een keer van komen. Binnen vier minuten stond Ede al met 2-0 achter (doelpunten Oscar van den Hul en Sjoerd Zeeman. Velddoelpunten waarbij onze verdediging persoonlijke fouten maakte die gelijk werden afgestraft”, oordeelde Ede trainer/coach Bastiaan Bunnik. De thuisclub zat al snel in een zetel en kon Ede laten komen. ,,De oorzaak is moeilijk aan te geven. Het veld was hobbelig en matig bespeelbaar. Maar ik moet het allemaal nog eens bekijken. Berkel-Rodenrijs kon lekker achteroverleunen. Dat ligt deze ploeg wel.

Ede herstelde zich wel enigszins en kreeg ook een aantal kansen. Maar het was deze middag te veel ‘net niet’ en ook de strafcorner liep niet echt. ,,Er werd matig gestopt of de bal kwam op het hobbelige veld niet goed aan. Dan kun je Stijn Draaijer ook niet aan het werk zetten. Illustratief was dat de laatste corner in het vierde kwart pas raak was. Stijn Draaijer zette de stand op 3-1. Tussendoor had de thuisclub een minuut of vijf voor tijd al gescoord (Mark Luns). Ook een velddoelpunt”, aldus Bunnik. De Edese coach beurde zijn ploeg na afloop op. ,,Er wordt geen ploeg ongeslagen kampioen in deze klasse. Zondag komt de koploper (Gooische, red.) op bezoek. Dan moeten de huidige driepunten achterstand weer goedmaken”, besluit Bastiaan Bunnik gedecideerd.

Deze topwedstrijd tussen Ede en Gooische begint zondagmiddag om 14.45 uur op sportpark De Bosrand.