De Edese vrouwen zijn klaar voor een feestje.
De Edese vrouwen zijn klaar voor een feestje. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Kampioenschap Edese hockeyvrouwen in aantocht

1 mei 2022 om 18:37 Hockey

EDE MHC Ede vrouwen heeft in Enschede bij EHV een regelmatige 0-3 zege behaald. Met alleen Bully, tweede op acht punten, is met nog vier wedstrijden te gaan niet of maar wanneer Ede de vlag in top mag hijsen. Beide ploegen ontmoeten elkaar op de voorlaatste speeldag (22 mei).

,, In de eerste helft was Ede al de betere partij. Vroeg in de wedstrijd kreeg Britt Willemsen de kans om de 0-1 binnen te schieten na een goede interceptie. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af waardoor het 0-0 bleef. Dat was een lichte tegenvaller”, keek Floris-Jan den Houting terug. Ede bleef proberen de openingstreffer te produceren. Maar het was te vaak ‘net niet’. ,,Aanvallend en geduldige hockeyen wat (nog) niet werd beloond. De ruststand was 0-0.”

In de tweede helft ging Ede weer superscherp van start. Na een combinatie tussen Shayenne Dechêne en Allisha de Bock trok EHV aan de noodrem. De strafcorner werd door Allisha de Bock raak geschoten: 0-1. Dymphe scoorde vrij snel daarna de 0-2”, had Den Houting genoteerd. Ede kreeg meerdere kansen de score te verhogen. Het was uiteindelijk Anique Zwart die Shayenne Dechêne de 0-3 liet scoren.

Ede ontvangt zondagmiddag op eigen veld om 12.45 uur Phoenix.

ONNODIG ,,Met 2-2 verloren van HC Gooische’, opende Ede coach Bastiaan Bunnik. Tot zijn afgrijzen viel in blessuretijd uit een strafcorner de 2-2. ,,Daaraan voorafging een situatie de arbiters nooit door hadden mogen laten gaan. Ede verdiende een vrije bal en had de zege probleemloos over de meet gebracht”, baalde de Edese hockeycoach.

Koploper Gooische was in de eerste helft de misschien iets betere ploeg. ,,Maar gescoord werd er niet. Ik vond Ede juist in de tweede helft de beter spelende ploeg. Hoewel wij nog met 1-0 achter kwamen”. Bastiaan Bunnik zag Ede binnen negentig seconden de gelijkmaker scoren. ,,Ik heb even niet meer paraat wie dat voor elkaar kreeg. Ja, nu weet ik het weer dat was Freek Schellekens. Ik zit nog onder de adrenaline na deze geweldig pot. De 1-2 werd gescoord door strafcornerspecialist Stijn Draaijer”, lacht Bunnik. ,,Het gelijke spel voelt echt aan als een nederlaag. Het verschil met koploper Gooische blijft nu op vijf punten achterstand staan. Nog vier finales die Ede moet winnen. Dan leg je de druk bij de koploper. Winnen zij ook alles zijn ze terecht kampioen. Dan gaat Ede knallen in de play-off”, besluit Bunnik.

Ede ontvangt zondag op eigen veld het op de vierde plaats staande Phoenix. De aanvang is 14.45 uur.