Afbeelding
Casper Korver

Van Gent Finaleweken: Hockeyvrouwen Ede op drempel kampioenschap eerste klasse

8 mei 2022 om 17:48 Hockey

EDE De Edese hockeyvrouwen winnen met 3-0 van het Zeister Phoenix. Het kampioenschap in de eerste klasse is op een haar na gevild. Komend weekeinde is bij winst de stap naar de overgangsklasse een feit.

Eip Janssen

,,De eerste helft werd met een 0-0 stand afgesloten. Ede was wel beter dan de gasten en creëerde een aantal kansen maar scoren was er nog niet bij”, keek Ede coach Floris Jan den Houting terug. In de tweede helft stelde Ede orde op zaken. ,,Na een goede actie van Dymphe Laan scoorde Anique Zwart vanuit de rebound de zo belangrijke 1-0. Snel daarna scoorde Allisha de Bock vanuit de strafcorner de 2-0. Emma Huibers tekende na doelpogingen van Britt Willemsen voor de 3-0”, lachte Den Houting. Het feit dat de enige ploeg die Ede nog kon inhalen, Bully met 0-12 bij Civicum won, maakte niets meer uit.

,,Uiteindelijk was Ede de echt betere ploeg en heeft zichzelf beloond met drie belangrijke punten. Winst komende zondag bij Houten betekent dat de vlag uit kan”, besluit Floris-Jan den Houting. De stand in de eerste klasse, met nog drie duels te gaan, is dat Ede koploper is met 51 punten, en Bully een achterstand van acht punten telt. Houten is derde op 12 punten en uitgeschakeld voor de titel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie