@theobeumer

Hockeyvrouwen MHC Ede boeken weer thuiswinst

25 september 2022 om 16:13 Hockey

EDE MHC Ede (archiefbeeld) boekte zondagmiddag een mooie 4-1 zege op het bezoekende Helmond. Sportpark De Bosrand lijkt een vesting te worden voor de bezoekende clubs in de overgangsklasse B

,,De tweede competitiezege in een thuiswedstrijd, naast een eerdere winst in de bekerstrijd om de Gold Cup. Deze 4-1 zege op Helmond was terecht. Het spel was goed”, opende Ede coach Floris - Jan den Houting.

MHC Ede kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Shayenne Dechene. De Ede speelster maakte na een mooie combinatie het doelpunt. Helmond kwam later door een tip-in verrassend op 1-1. De wedstrijd bleef gelijkwaardig en Ede ging met een 1-1 stand de rust in.

In de tweede helft drong Helmond aan, maar uiteindelijk pakte Ede weer de overhand. ,,Ede werd dominanter en er ontstonden de nodige kansen. De 2-1 gescoord door Emma Huibers, met de backhand was een beloning van de aanvalsgolven.”

In het vierde kwart kwamen er steeds meer kansen voor Ede. Indy Beekman en Shayenne Dechene wisten de eindstand op 4-1 te brengen. ,,Ede neemt met zes punten uit drie wedstrijden een mooie vierde plaats in. Donderdagavond wacht op eigen veld de tweede Gold Cup wedstrijd tegen het in de promotieklasse spelende Laren. Een goede tegenstander die de derde plaats op de ranglijst inneemt. Een aanrader voor de hockeyliefhebber”, eindigde de Ede-coach. De bekerwedstrijd Ede – Laren begint donderdagavond om 20.30 uur.