MHC Ede gaat met winst en koploperspositie winterstop in

27 november 2022 om 19:03 Hockey

EDE MHC Ede mannen heeft naast belager Naarden in eigen huis met 2-3 verslagen.

Eip Janssen

,,Uiteraard ben ik daar heel tevreden over. De eerste helft was van Ede kant heel goed. Dat betekende een 0-3 voorsprong in het hol van de leeuw. De tweede helft liep wat minder maar de 2-3 viel pas een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd”, opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

In het eerste kwart opende Lennart bakker met een velddoelpunt de stand. Ede kwam op 0-1 bij Naarden. ,,Daarna ging Ede goed door en de 0-2, een tip-inn van Lennart Bakker volgde. Het is alweer zijn twintigste doelpunt deze eerste competitiehelft”, aldus Bunnik. In het tweede kwart een strafcorner waaruit een strafbal volgde. Die is aan Stijn Draaijer wel toevertrouwd: 0-3.

In de tweede helft was het bij Ede wat minder zonder dat de thuisclub echt heel veel kansen kreeg. ,,In eerste instantie wist Tijmen Makaal zijn doel nog wel schoon te houden. Maar een back-hand doelpunt was zelfs voor hem onhoudbaar. Een benutte strafcorner een minuutje voor betekende de 2-3. Maar in de slotfase bleef Ede rustig en koesterde de drie punten.”

Ede gaat in de overgangsklasse de winterstop in als koploper. ,,Er zijn 25 punten uit 10 wedstrijden behaald. Huizen volgt op zes punten en Naarden nu op zeven punten. In de winterstop is het zaak het team voor te bereiden op de tweede competitiehelft. De start is op 5 maart bij streekgenoot Upward. Dan staan we er weer”, besluit Bastiaan Bunnik gedecideerd.