Afbeelding
Theo Beumer

Moorfielders verslaan middenmoot ploeg Green Hearts

25 september 2022 om 17:30 Honkbal

EDE De honkballers van Moorfielders hebben twee punten aan het totaal toegevoegd. Green Hearts uit Montfoort werd met een 5-4 nederlaag naar Montfoort teruggestuurd.

Eip Janssen

,,Weer een debutant vandaag. Vanuit de junioren doet Jesse Kuipers voor de eerste keer mee met de senioren. En met succes”, lachte Moorfielder Erik Mourits.

Hij zag zijn ploeg de winst pakken tegen Green Hearts. De tegenstander kwam in de eerste inning goed uit de startblokken. ,,Twee man op de honken maar door twee goed uitgevoerde 1 tegen 3 situaties werden ze beiden uitgetikt op de thuisplaat.” In de tweede inning de eerste scores. ,,Gelukkig voor Moorfielders. Met een double door Sven Wijgman, die helaas daarbij zijn achillespees blesseerde een sterk begin van deze inning. Een paar slagmensen later staan alle honken vol met Moorfielders. Onze debutant komt aan slag en staat zijn mannetje. Met vier wijd komt hij op de honken en het eerste punt is binnen. Zijn ploegmaat bij de junioren Jayden Leander (al vaker meegedaan) slaat nog een extra punt binnen: 2-0”, noteerde Mourits. In de volgende inning komen de gasten op 2-1. Daarna neemt Green Hearts een 2-3 voorsprong door veldfouten aan Morfielders zijde. Tobias Jansen maakt een einde aan de inning door een mooie vangbal op de kortestoppositie.

,,Een paar mindere slagbeurten volgen. Jesse Kuipers laat zich wel zien. Hij kan met de ‘oudjes’ mee. Het resulteert helaas niet in de gelijkmaker. Een pitcher wissel en ik gaf mijn taak over aan Jayden Leander. Hij laat gelijk zijn talent zien op de heuvel en gooit twee man uit met 3 slag. Er wordt doorgepakt en door 3 hits achter elkaar de leiding: 4-4”, is Mourits tevreden. 

Die stand blijft gehandhaafd tot de zevende en laatste inning. ,,Green Hearts komt langszij. De inning wordt mooi afgesloten door een dubbelspel tussen Bob van Rhijn en Maarten Buijs. Moorfielders gaat voor alles of niets of te wel het winnende punt. Luuk van Maurik komt aan slag en heeft maar één opdracht: Op de honken komen zodat de slagmensen achter Van Maurik hem binnen kunnen slaan. Die opdracht wordt fantastisch uitgevoerd door een dubbel te slaan. Tobias Jansen brengt Luuk van Maurik een honk verder door een opofferings stootslag. Met twee uit en het winnende punt 30 meter verderop komt alles neer op de sterke schouders van Bob van Rhijn. Hij slaagt ruimschoots voor zijn examen en slaat de eerste bal die hij krijgt langs de korte stop: 5-4 winst”, eindigde Mourits super tevreden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie