Afbeelding
Eigen foto

Kampioensfeestje Moorfielders pupillen

1 oktober 2022 om 21:50 Honkbal

EDE Het kanjerteam 7 t/m 12-jarigen van B.S.V. Moorfielders heeft dit jaar een bijzonder sterk honkbalseizoen gespeeld. Dit goede honkbalseizoen werd zaterdag 1 oktober bekroond met het kampioenschap. Tegen het Veenendaalse Blue Socks moest de kroon op het werk worden gezet. Bij een 3-3 stand werd deze wedstrijd gestaakt en geannuleerd wegens het slechte weer.

Bas Lucassen over het kampioenschap. ,,Het leek aanvankelijk een uitdaging te worden met ‘slechts’ 6 spelers bij de start. Maar vanuit deze ‘underdog’ positie hebben ze zich bijzonder goed staande gehouden en zijn zelfs ongeslagen districtskampioen in de derde klasse geworden.”

De start van dit avontuurlijke seizoen begon het najaar 2021 met de ‘binnen trainingen’ die met name in het teken stonden van het aanleren en verbeteren van de individuele honkbal-skills van de pupillen en een start met het ‘samen spel’. Vanaf maart 2022 werden de buitentrainingen aangevangen op het compleet vernieuwde veld van Moorfielders. ,,Dan kun je meer en is het mogelijk om meer wedstrijdelementen en teamaspecten te trainen. Met veel enthousiasme en toewijding wist het trainer/coach team bestaande uit Thijs van Maurik, Damian Leander en Bas Lucassen er iedere week weer een sfeervolle maar effectieve training van te maken”, gaat Lucassen verder.

De eerste wedstijd werd gespeeld in april tegen de Panters en zette de toon van de competitie met een stevige 3-19 winst. De spirit zat er vanaf dat moment goed in en leidde tot een reeks ongeslagen uit- en thuiswedstrijd in de derde klasse, poule F competitie.

(Tekst loopt onder foto door)


Wil jij ook tot een Moorfieldersteam behoren?                                                                       eigen foto

,,Het vroeg soms wat extra afstemming vooraf met coaches van tegenstanders, maar in de meeste gevallen kon er met lenen van spelers een leuke pot gespeeld worden”, gaat coach Lucassen verder. Zijn collega Thijs van Maurik vult aan: Wat dit team bijzonder maakt is dat deze jonge gasten elkaar stuk voor stuk helpen, aanmoedigen en opbeuren, zowel tijdens de training maar zeker tijdens wedstrijden. ,,Er is een goed competitiegevoel maar een nog sterker gevoel voor sportiviteit en het samen doen. Dat maakt het ontzettend leuk en toegankelijk voor geïnteresseerde jeugd die een kijkje komen nemen op een training. Dat helpt ons aan de nodige aanwas”, oordeelt Damian Leander.

,,De goede sfeer in het team maar ook de toenemende zichtbaarheid van de sport en de vereniging, heeft een boost gegeven in de groei van het team. Intussen is het team 10 man sterk en worden trainingen en wedstrijden goed bezocht. Maar nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Wil je ook net als dit team vanmiddag (zaterdag 1 oktober) zo worden gehuldigd of gewoon leuk honkballen kijk dan op onze website: www.moorfielders.nl. Moorfielders O12 werden onder een goede publieke belangstelling gehuldigd. Volgende week volgt een gezellig teamuitje”, besluiten de coaches.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie