Blauw Geel pakt een punt tegen FC Meppel

7 september 2012 om 00:00 Informatie

EDE - Nog nimmer stonden Blauw Geel '55 en FC Meppel tegenover elkaar. ,,En dan ben ik met een punt zeker niet ontevreden. Misschien krijgen de bezoekers wel te weinig. Het was bij mijn ploeg vandaag allemaal 'net niet'. Te weinig inzet, geen beleving, terwijl wij het daar juist van moeten hebben", meende trainer Marcel van der Hoop.

Die niet goed wist te duiden waaraan de matige prestatie te wijten was. ,,Misschien was het plankenkoorts. Nee, de onverwachte winst op Urk is het zeker niet. Ik heb in de bespreking goed aangegeven, dat je die zege moet koesteren, maar ook snel vergeten. Elke wedstrijd in deze klasse staat op zich."

Uitblinker

Van der Hoop zag zijn ploeg in een van beide zijden matig duel weinig kansen creëren. Misschien wel de mooiste kans was voor de bezoekers. Meppel spits Cor Koning dwong doelman Bao Pham tot een stijlvolle redding. Dom balverlies aan Edese zijde gaf Koning de gelegenheid van zeker twintig meter vrij aan te leggen.

Pham hield zijn doel met behulp binnenkant paal schoon. De doelman groeide uit tot een stabiele factor in de Blauw Geel defensie. ,,Dat klopt. Hageman was wegens werkverplichtingen afwezig. Dan is het goed te constateren dat Bao (Pham, red.) niets voor hem onderdoet", zag Van der Hoop toch nog een lichtpuntje.

Blauw Geel kreeg slechts spaarzaam de mogelijkheid de doelman van FC Meppel te testen. Myron de Bruyne stelde Gerwin Splithoff op de proef, maar die stopte de te slappe kopbal simpel.

Dak

,,Het klopt dat ik in de rust behoorlijk uit mijn dak ben gegaan. Dat was ook wel nodig vandaag. Helaas was er in het tweede bedrijf slechts af en toe wat van ons goede spel tegen Urk terug te zien", analyseerde Marcel van der Hoop.

Blauw Geel liet in ieder geval zien, dat de inzet er was. Zeker na de invalbeurt van Kamal Hamdaoui. ,,Dat klopt. Er moest iets worden gedaan om de lethargie weg te halen. Het was bijna een gouden wissel geworden. Binnen twintig seconden kwam Kamal alleen voor de keeper en schoot in het zijnet. En niet veel later leidde zijn doorzetten op rechts tot de openingstreffer", zag de trainer.

Hamdaoui zette druk op de Meppelse verdediging, en rechtsback Steven Knotters, op de huid gezeten door de invaller, dacht dit fraai op te lossen. Maar zijn boogbal verdween over zijn doelman in het doel: 1-0.

Held

Knotters, werd in twee minuten echter van schlemiel in held, getransformeerd. Hij plofte een bal van links binnen: 1-1. ,,Dat was zo'n moment, waarop iedereen naar iedereen stond te kijken. De voorzet werd er niet uitgehaald, en ook de aanwezigheid van de rechtsback (!) was voor niemand aanleiding in te grijpen", somberde Van der Hoop.

Omdat FC Meppel in de slotfase slecht omsprong met de kansen, ontliep Blauw Geel een domper. ,,Maar anderzijds hebben we nu al vier punten.Ik ben er overtuigd, dat als wij gewoon in onszelf geloven, voor geen enkele ploeg hoeven onder te doen", besloot Marcel van der Hoop.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie