FC Jeugd moet bezoekend Eldenia een gelijkspel toestaan

14 september 2012 om 00:00 Informatie

EDE - FC Jeugd heeft tegen het bezoekende Arnhemse Eldenia niet kunnen overtuigen. Uiteindelijk mocht de Edese ploeg met het doelpuntloos gelijkspel nog niet eens ontevreden zijn.

door Eip Janssen

,,Het was allemaal 'net niet'. Zeker bij de eindpass ontbrak de juiste touch", gaf Umit Senyer als verklaring. De Arnhemmer speelde tegen een aantal bekende spelers. ,,Dat klopt. Ik ken er een aantal van gezicht, maar niet persoonlijk. Leek het vanaf de kant dat er wat rekeningen open stonden. Nou, dat was niet het geval. Beide ploegen gingen ervoor, en dat mag."

FC Jeugd had wel de pech dat Yunus Özcan al in de begin fase een fikse tik kreeg. ,,Dat klopt, en hij kon niet meer honderd procent brengen. Maar dan zie dat hij met zijn klasse op ongeveer tachtig procent nog steeds van grote waarde is. Hij leidde de achterhoede soeverein. En op het moment dat Yunus naar voren ging, trok Eldenia ook een aantal spelers terug", analyseerde Al Mohsinawi.

Kansen

Het was in de eerste helft Eldenia dat de beste kans kreeg. Een goede inzet van Falko Wouters kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. ,,Dat was even billen knijpen", had invaller Yasin Karpuz (22) gezien. ,,Ik kom oorspronkelijk bij vv Zeewolde (derde klasse zaterdag, red.) vandaan.

Daar speelde ik ook in het eerste. Maar omdat er hier (Ede, red.) familie woont wilde ik het wel eens bij FC Jeugd proberen." Karpuz die zichzelf als een aanvallende middenvelder omschrijft heeft het bij FC Jeugd goed naar zijn zin.

,,Het is een behoorlijk hoog niveau. Op dit moment heb ik nog geen vaste basisplaats, maar daar werk ik aan. Ik denk dat wij nog kunnen groeien. De trainer heeft met vele nieuwkomers te maken, maar het gaat steeds beter", keek Karpuz terug. Hij zag de neefjes Senyer wat kleine kansen krijgen. Maar doelman Tim Schoofs groeide net als zijn collega aan de overkant (Medin Alagic, red.) uit tot een betrouwbare sluitpost. Met kansen over en weer, maar zonder score brak de pauze aan.

In de tweede helft redde Medin Alagic zijn ploeg een aantal keren. Met name een inzet van Paul van Zeist werd op fenomenale wijze uit de benedenhoek geranseld. En ook invaller Karpuz stelde zijn doelman op de proef.,,Mijn eerste balcontact was niet super", glimlachte Yasin Karpuz. Hij zag dat Alagic de situatie redde.

Teenlengte

,,Maar even later was ik bijna bij de openingstreffer. Dat zou een mooi vervolg zijn geweest op mijn doelpunt van afgelopen week bij Angeren. Maar ik kwam een teenlengte tekort", baalde hij. Met een goede vrije trap van Murat Senyer en een dot van een kans voor Ralf van Brussel (Eldenia) bleef de brilstand gehandhaafd.

,,Jammer van het puntverlies. Maar je moet soms een grote kerel zijn en toegeven dat het terecht was. Mijn ploeg gaat steeds beter voetballen. Ik heb zo'n grote selectie dat er spelers naar het tweede gaan, die elders ongetwijfeld in de hoofdmacht zouden staan. Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd wie goed traint en past bij de tactiek. Komende zondag wacht RKSV Driel. Ik denk dat wij dan weten waar we staan ", besloot FC Jeugd trainer Habib al Moshinawi opgelucht.

FC Jeugd blijft, doordat Spero tegen MASV werd gestaakt voorlopig koploper.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie