@FinalewekenEde : Blauw Geel'55 moet vrezen voor p/d wedstrijden

29 maart 2013 om 00:00 Informatie

EDE -,,De slechtste eerste helft die ik dit seizoen heb gezien. Niets, maar dan ook niets leek te lukken. Het was allemaal 'net niet', en dat het bij rust pas 0-1 stond voor Urk was een wonder", stak Blauw Geel trainer Marcel van der Hoop van wal.

Hij ziet zijn ploeg, na het puntloze Paasweekeinde terug op de elfde plaats. Dit op basis van het doelsaldo, want WVF en Hierden hebben net als de Edenaren 23 punten.

Binnen twintig minuten kwamen de Urkers op een 0-1 voorsprong. Hessel Snoek kreeg na een fout in de Edese achterhoede vrije doortocht. Michel van Beek was volstrekt kansloos. Dezelfde doelman voorkwam dat de score hoger opliep.

Afgekeurd

,,Gelukkig werd het na de theepauze beter", had Van der Hoop gezien. Met meer druk naar voren en een goede inzet werd de weg naar het Urker doel gezocht.

,,Frank van der Wagen maakte gelijk, maar de scheidrechter oordeelde dat het buitenspel was. Of dat zo was? Ik kon het niet zien, dus misschien is het doelpunt terecht afgekeurd. Dat is altijd en eeuwig de discussie", somberde Van der Hoop. In de vijfenzeventigste minuut maakte Urk speler Gerrit Tol een einde aan alle Edese illusies: 0-2.

,,Snel vergeten, en ons richten op komende zaterdag. Dan gaan we op bezoek bij FC Meppel. Dat moet, willen we aansluiting bij de middenmoot houden, drie punten worden", besloot de geplaagde trainer.