@FinalewekenEde:Moorfielders in vorm

10 mei 2013 om 00:00 Informatie

EDE - Honkbalclub Moorfielders heeft de juiste vorm te pakken. Na een lastige start met twee nederlagen raakte coach Daan Homan niet in paniek. ,,Koesteren wat goed gaat, verbeteren wat minder was", gaf hij aan. Zijn spelers knoopten dit goed in de oren, en de tweede opvolgende winstpartij werd geboekt. Tegen Giants (Hengelo, Overijssel) werd een 6-7 overwinning behaald. Moorfielders staat in de derde divisie nu op de vijfde plaats. Twee verliespunten meer dan koploper ESCA Arnhem Rhinos.

Bij de Edenaren moesten de coaches Erwin Hendriksen en Daan Homan het doen zonder de powerhitters Robert Korteweg en Niels Rustenhoven. Gestart werd met werper Christiaan Tak die steeds beter in de gewenste competitievorm komt.

Direct

In de eerste inning begon de Edese ploeg aan slag en het ging er direct hard aan toe. Harde klappen van Maarten Buijs en Ilco Tuitert zorgden voor lopers op de honken. En als kers op de taart sloeg Hugo van Elten een homerun. Moorfielders nam een 0-3 voorsprong op de thuisclub. Met twee uit ging het slaggeweld door. Richard Blankestijn en Frank van Elten kwamen nog op de honken maar gescoord werd er niet meer. Tijdens de tweede inning had Christiaan Tak had weinig moeite met werpen. Wel kreeg hij drie punten tegen. Maar omdat ook Moorfielders drie keer scoorde werd de tussenstand 3-6 in Edes voordeel. Uitblinkers in deze inning waren Dennis Bierhoff en Aaron Isenia.

De volgende vijf innings werden probleemloos doorlopen. Sterk veldwerk van Maarten Buijs die met een trippleplay drie man wist uit te maken en daarbij zijn pitcher sterk hielp.

Ingreep

In de achtste inning kwam het team uit Hengelo terug. Fouten werden afgestraft en de tussenstand op 6-6 gebracht.De coaches grepen in. Spelend coach Erwin Hendriksen was aan slag. Met het tweede honk bezet was erop of eronder. Scoren om de winst binnen te slepen was geboden voor de Edese honkballers.

De eerste bal schoot door en honkloper Hans Western kwam op het derde honk. Een simpele hit was voldoende en dat wist hij. Met een count van 3 wijd en 2 slag maakte de pitcher een fout door een bal recht door het midden te werpen waarop Erwin Hendriksen genadeloos uithaalde.

Het Moorfielders team stormde naar buiten. De ploeg wist op het moment van raken dat de bal de hekken zou gaan raken. De verdiende 6-7 winst was een feit.

Foto: Coach Erwin Hendriksen, Joost Hetega, Danny Hus en Maarten Buijs

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie