Stanley Multi Grip 360° bankschroef.
Stanley Multi Grip 360° bankschroef. Jaap van Rijn/KlusVisie

Houd je hout in de houdgreep

Klussen & Vrije tijd

EDE Ben je een doe-het-zelver of professional die regelmatig met hout aan de slag gaat? Je kunt jezelf een plezier doen met de Stanley-bankschroef 360° en de frontframeklem van Bessey. KlusVisie probeert de twee werkplaatshulpen uit.

Dit artikel is een samenwerking met onze mediapartner KlusVisie. Meer van dit soort artikelen zijn te lezen op onze website in de rubriek Mijn Leven/Klussen & Vrije tijd.

STANLEY MULTI GRIP In driehonderdzestig graden kunnen klemmen… is dat nou echt nuttig? Wie weet. Uit de doos komt een 1,6 kilogram wegende bankschroef met kogelgewricht. Deze Multi Grip voert Stanley uit in gietaluminium, de kaken zijn van ijzer. Verwijderbare rubberen kapjes beschermen kwetsbare materialen tegen beschadiging. Met de spindel kun je de kaken een druk van 25 kilogram laten uitoefenen. De kaakwijdte bedraagt 75 mm en de klemdiepte 40 mm. 


Stanley Multi Grip 360° bankschroef. - Jaap van Rijn/KlusVisie

GEEN SPELING Het blokkeerbare kogelgewricht van de bankschroef draait tot 360° zodat we in bijna elk denkbare positie materiaal kunnen bewerken. We ervaren bij het uitoefenen van kracht dat er geen speling ontstaat. Het verstekzagen van een lat gaat perfect. We klemmen de Stanley op een deur en korten een stuk draadeind in. Ook deze actie toont aan dat deze bankschroef een plek in de klusschuur verdient.

Stanley Multi Grip 360° bankschroef, gezien voor rond de 30 euro inclusief btw (prijs onder voorbehoud). Wordt ook aangeboden als Stanley 1-83-069


Frontframeklem FRZ12 van Bessey. - Jaap van Rijn/KlusVisie

BESSEY FRZ12 Een klem voor montagewerk is altijd welkom. Bessey heeft een reputatie hoog te houden. Dus we verwachten niet anders dan een nuttig hulpstuk. We klemmen twee keukenkasten tegen elkaar. Dat kan alleen maar met een stuk vulhout. Want de spanwijdte bedraagt 80-120 mm (de spandiepte is 30 mm). Prima maten bij het maken van stellingen. Maar de wijdte is te ruim voor 2 x 18 mm dik plaatmateriaal.

SECUUR UITLIJNEN We kunnen met een los balkje vervolgens de kastjes goed uitlijnen, een klus die we tot nu toe met lijmklemmen uitvoeren. Op de Bessey zit een schuifje met een opening voor boortjes (max. 3 mm). We boren het gat voor, zetten het schuifje opzij en kunnen vervolgens de 4 mm-schroef indraaien. Met de Bessey kunnen we het uitlijnen secuur en snel uitvoeren. Is de klus klaar, dan verwijderen we de klemmen. 

We beoordelen de frontframeklem als een nuttige accessoire. We schaffen wel twee sets aan: fijn voor Bessey, minder prettig voor onze portemonnee. Klus je regelmatig met 18 mm plaatmateriaal, lijm dan een set blokjes in.

Frontframeklem FRZ12 van Bessey, gezien voor rond de 25 euro inclusief btw (prijs onder voorbehoud).

door Jaap van Rijn

Wat is KlusVisie?
De klusser die geen uitdaging uit de weg gaat en op zoek is naar de laatste klustrends, onderhoudstips en (ver)bouwweetjes, leest KlusVisie. De enthousiaste redactie bestaat uit een netwerk van ervaren vakmannen en -vrouwen die praktische tips geven om snel de beste klus- en slimste (ver)bouwresultaten te krijgen. Met handige step by step-reportages en duidelijke producttesten kan iedereen direct aan de slag. Kijk voor inspiratie en meer informatie op www.klusvisie.nl.

Frontframeklem FRZ12 van Bessey.
Frontframeklem FRZ12 van Bessey.
Stanley Multi Grip 360° bankschroef.
Frontframeklem FRZ12 van Bessey.
Stanley Multi Grip 360° bankschroef.
Stanley Multi Grip 360° bankschroef.
advertentie
advertentie