Gertjan Meerkerk
Gertjan Meerkerk Theo Beumer

Meerkerk en De Wit debuteren bij TeamNL Korfbal

29 december 2019 om 21:31 Korfbal

BENNEKOM Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit van DVO/Accountor hebben hun debuut gemaakt bij TeamNL korfbal. Dat gebeurde bij de Korfbal Challenge met een 25-20 zege op Diamonds (België)

Bij Oranje, waar de PKC/SWKGroep- en Fortuna/Delta Logistiek-spelers niet meededen, maakten een drietal spelers hun debuut. Tim Flokstra en Gertjan Meerkerk begonnen in de basis, waarbij Flokstra met twee treffers de 6-0 start inluidde. Na een eerste time-out, na drie minuten, zorgde Brent Struyf voor de eerste Belgische treffer. De oud-DVO'er zou uiteindelijk acht keer scoren voor de Diamonds en vocht mooie duels met huidige DVO'er Meerkerk, die werd uitgeroepen tot Player of the Match.

In het tweede kwart (na een 2-9 tussenstand) kwamen de Belgen eindelijk in de wedstrijd en brachten het verschil terug tot drie bij een 10-13 stand met rust, maar in het derde kwart zorgde TeamNL Korfbal opnieuw voor een groot verschil. Mede door aanvoerder Barbara Brouwer (drie treffers) werd de marge vergroot tot zeven: 21-14. In het laatste kwart, nadat beide teams veelvuldig wisselden en ook Robbe de Wit zijn debuut maakte, verkleinde de Diamonds de achterstand tot vijf.

Een dag later werd met 19-21 verloren van Fortuna. Door deze uitslag speelt TeamNL Korfbal maandag de wedstrijd om de derde plaats tegen Talent TeamNL Korfbal.