Van Gent Finaleweken: DVO stelt tweede helft orde op zaken

14 mei 2022 om 19:50 Korfbal

BENNEKOM In de zaal verloor DVO/Accountor bij KZ/Thermo4U nadat het zich al geplaatst had voor de play-offs. Datzelfde scenario werd op het veld voor komen. Uiteindelijk bleven de Bennekommers met 22-25 aan de goede kant van de score.

,,De eerste helft waren wij niet scherp. Te gemakzuchtig en niet geconcentreerd. Kregen vooral in verdedigend opzicht veel te veel doelpunten tegen. Gelukkig scoorden wij wel redelijk gemakkelijk, zodat de stand halverwege 16-14 was’’, keek Richard van Vloten terug.

,,In de rust hebben wij de puntjes op de i gezet. Verdedigend werd heel geconcentreerd gespeeld. Wij gaven nog maar heel weinig doelpunten weg. Van 16-14, ging het naar 19-25. Uiteindelijk werd het dan nog 22-25. Wij hebben ons goed herpakt. Daar ben ik zeer tevreden over. Daarbij wil ik de naam van Jeffrey van Huenen even apart benoemen. Hij viel al voor de rust in voor Menno van der Neut en had met een aantal doelpunten een bepalen rol in de overwinning.’’

Zaterdag ontvangt DVO AW.DTV op de Eikelhof.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 7, Jeffrey van Huenen 6, Koen van Roekel 4, Daniëlle Boadi, Caitlin Keller en Chris van Haren 2, Roos Scherrenburg en Menno van der Neut 1.