Het werk van kunstenaar Salman Ezzammoury
Het werk van kunstenaar Salman Ezzammoury Salman Ezzammoury

Expositie vertelt verhalen over vrijheid

2 augustus 2021 om 12:22 Kunst Deel je nieuws

Wegens groot succes is de openluchttentoonstelling “Vrijheid: vieren, herdenken en doorgeven” van  fotograaf en beeldend kunstenaar Salman Ezzammoury van 1 augustus tot 31 oktober 2021 opnieuw te zien in Ede bij De Keetmolen aan de Stationsweg 118.

Vorige jaar is de tentoonstelling door meer dan 25.000 bezoekers bezocht bij het natuurcentrum Veluwe en heeft landelijke media aandacht gekregen.

Molenaar Noes Teutelink geeft aan dat ze na het zien van de expositie in 2020 bij het natuurcentrum Salman heeft uitgenodigd om zijn werk bij de molen te exposeren. Het werk en de positieve energie van Salman trokken haar aandacht. Dat wil ze graag nog eens laten zien op het mooie veld achter de Keetmolen.

Rondom de Keetmolen zijn veel bommen gevallen in de tweede wereldoorlog. Wonder boven wonder bleef de molen gespaard. De molenaar bracht een joods gezin onder in de molen en na de slag bij Arnhem hebben er acht Engelse soldaten ondergedoken gezeten in de Keetmolen. Doordat de molenaars wat onderzoek zijn gaan doen naar de geschiedenis van de Keetmolen werd de interesse gewekt naar wat er zich in de oorlog allemaal heeft afgespeeld. Zo voelen wij ons verbonden met het verhaal en daarom is het fantastisch dat Salman Ezzammoury nu zijn werk met de titel VRIJHEID laat zien naast de mooie Keetmolen waar zich in de oorlog zoveel heeft afgespeeld.

De expositie gaat over vrijheid in het algemeen. Sporen van oorlog, onderdrukking van vrouwen, feminisme, homohaat, holocaust en ook het overwinnen van vrijheid. Ezzammoury heeft voor deze expositie stadsdichters uit Ede en Wageningen gevraagd een bijdrage te leveren.

Zijn kunstwerken en de boodschap die hij daarmee wil brengen gaan niet alleen over vieren en herdenken maar wijzen er ook op dat wij onze vrijheid en onze democratie moeten koesteren, bewaren en beschermen tegen extremisten en fundamentalistische haatzaaiers. Ook toont hij zijn solidariteit met hen die in totalitaire geregeerde landen leven en het grote goed van vrijheid moeten ontberen.

Bij deze expositie, zal de nodige aandacht besteed worden aan het coronavirus. De pandemie die onze bewegingsvrijheid helaas nog steeds beperkt.

Vrijheid maakt mensen gelukkig en creatief. De individuele mens en zijn kunst kunnen zich alleen ontplooien in een vrije samenleving. Dat is in essentie de boodschap van deze expositie.

Openingstijden:
Expositie is te bezichtigen van maandag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie