Natuurwerkdag in pinetum de Dennenhorst in Lunteren

1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 5 november is het weer landelijke Natuurwerkdag. Op meer dan 350 locaties in Nederland kan iedereen helpen bij het onderhoud van natuur en landschap. Vorig jaar hebben ruim 12.000 deelnemers de handen uit de mouwen gestoken. 29Ook dit jaar vinden uiteenlopende activiteiten plaats. Op www.natuurwerkdag.nl staan alle locaties en werkzaamheden beschreven. Ook in Lunteren is een Natuurwerkdaglocatie. We gaan aan de slag in Pinetum de Dennenhorst aan de Boslaan (ingang achter de Lunterse Boer) in Lunteren. Dus doe mee en meldt je aan! Iedereen is welkom! U wordt om 10.00 uur verwacht. 29Pinetum de Dennenhorst is prachtig stuk natuur met een unieke verzameling naaldbomen in een natuurlijke omgeving van heide en grindgaten. Om dit zo te houden is het nodig dat opslag boompjes worden verwijderd, banken en informatieborden worden schoongemaakt en vele andere leuke werkzaamheden. Tevens zal u informatie krijgen over het pinetum. Zorg voor kleding die vies mag worden. Er is in beperkte mate een mogelijkheid om een maatschappelijke stage te doen. Voor soep, koffie en thee wordt gezorgd.

Maatschappelijke stage29Een vijftal leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen een maatschappelijke stage lopen. Via www.natuurwerkdag.nl kunnen ze zich aanmelden. Hun stagecoördinator wordt dan via dezelfde website automatisch geïnformeerd.

Aanmelden 29Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje onder elkaar… samen met 12.000 anderen? Kijk voor meer informatie over locaties, activiteiten en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl

Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Dit jaar valt de Natuurwerkdag samen met het Europees jaar van het Vrijwilligerswerk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie