1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

In een tijd waarin het belangrijk is om goede ecologische keuzes te maken, wilde Sensa di Lusso haar steentje bijdragen voor een meer ecologische en duurzame wereld. Onlangs opende zij haar webshop www.sensadilusso.nl waar je terecht kunt voor beddengoed en woontextiel gemaakt van duurzame materialen. Voor haar collectie maakt Sensa di Lusso gebruik van de nieuwste eco-stoffen bamboe en tencel.

De voordelen van bamboe en tencel zijn:

- zijdezacht en luxueus - anti-bacterieel, huismijtwerend en hypo-allergeen - hoog absorptievermogen, tot 200% meer vochtopname dan katoen. - irritatievrij voor de gevoelige huid - lekker koel in de zomer, heerlijk warm in de winter, - 100% natuurlijk & biologisch afbreekbaar.

Bamboe is anti-bacterieel omdat ze nooit in aanraking zijn geweest met chemicaliën of bestrijdingsmiddelen. Dit in tegenstelling tot de katoenteelt dat erg belastend is voor het milieu omdat er veel water, pesticiden en kunstmest wordt gebruikt. Daarnaast heeft bamboe geen behoefte aan kunstmatige beregening en krijgt wat het nodig heeft uit natuurlijke regenval. Dit in tegenstelling tot katoen: bij de productie van katoen is kunstmatige beregening extreem hoog. Bovendien vermindert bamboe het niveau van koolstofdioxide (CO2) in de lucht en gaat het bodemerosie tegen.

Voor het vervaardigen van textiel uit bamboe wordt gebruik gemaakt van de bamboesoort Moso. Dit is 's werelds snelst groeiende grassoort en groeit ruim een meter per dag. Voor het maken van textiel worden alleen de zijtakken gebruikt waardoor de plant ieder jaar opnieuw gebruikt en geoogst kan worden. De Moso bamboe, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is voor de panda geen voedselbron.

Bamboetextiel komt van de natuur en is volledig biologisch afbreekbaar.

Kijk voor meer informatie op www.sensadilusso.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie