(S)Cool on Wheels in Ede

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Kinderen van groep 8 van basisschool De Roedel in Harskamp maken kennis met gehandicaptensport via het project (S)Cool on Wheels. De school heeft zich via Sportservice Ede aangemeld voor dit project dat financieel mogelijk is gemaakt dankzij een donatie van Rabobank Vallei en Rijn.

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een theorielessen in de klas en een praktijkgedeelte in de gymzaal. Tijdens de lessen ervaren kinderen wat het is om te leven en sporten met een handicap. De kinderen bekijken filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en zij mogen vragen stellen aan de docent, die zelf een lichamelijke handicap heeft. Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leren zij welke sporten je kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buiten spel mag staan. In de gymzaal leren kinderen hoe je moet rijden in een rolstoel en spelen zij een partijtje rolstoelbasketbal.

Fonds gehandicaptensport

Sport maakt je lichamelijk en mentaal sterk voor het dagelijks leven en is juist daarom voor mensen met een handicap essentieel. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. (S)Cool on Wheels is een landelijk project van Fonds Gehandicaptensport. Hoofdsponsor van het project is de Rabobank Foundation. De Rabobank doet dit omdat zij nauw is betrokken bij de gehandicaptensport en komt vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op voor kwetsbare groepen in de samenleving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie