Nieuw in Ede: sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 5 en 6 jaar

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Sommige kinderen hebben moeite met het maken van vriendjes en het onderhouden van vriendschappen. Het ene kind is te verlegen, het andere kind speelt altijd de baas. Er zijn kinderen die net een extra zetje nodig hebben om goed samen te kunnen werken of spelen. Voor deze kinderen biedt orthopedagogisch bureau GiralisOpdidakt vanaf maart 2014 sociale vaardigheidstraining, ofwel sova-training.

Deze training is specifiek gericht op kinderen van 5 en 6 jaar (groep 2 en 3 van het basisonderwijs). Kinderen leren onder andere hoe je ‘sterk’ moet staan en wat goed luisteren is. De centrale metafoor is de rugzak van de prins. De prins gaat op reis en moet onderweg verschillende hindernissen overwinnen. Hier heeft hij de inhoud van zijn rugzak voor nodig. Tijdens de training gaan de kinderen op zoek naar eigen vaardigheden en kwaliteiten om hun rugzak te vullen.

De training bestaat uit een intake, 7 behandelingen van 45 minuten en een evaluatiegesprek. Deze training wordt gegeven op de regiovestiging van orthopedagogisch bureau GiralisOpdidakt in Ede. Dit bureau dat kinderen onderwijskundige en psychologische begeleiding biedt, opende januari 2014 een kantoor voor de regio Wageningen, Veenendaal, Ede, Rhenen en Barneveld. Er werken zo’n 15 orthopedagogen en psychologen.

Informatie inwinnen over de sova-training en aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek kan bij Herma van Bennekum: 0318-619049 of ede@giralisopdidakt.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie