Enthousiasme voor Verkeersexamen basisonderwijs Ede groot

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Ede (VVN-Ede) is, aldus Jaap Speelziek (voorzitter bestuur VVN-Ede), erg blij met het grote aantal aanmeldingen voor deelname aan het Verkeersexamen. Ruim 300 leerlingen meer dan in 2013 gaan in 2014 examen doen. Hiermee komt het totaal aan deelnemende leerlingen boven de 1400. Van de bijna 50 basisscholen doen er dit jaar 40 mee. Een groot succes! “Fantastisch,” aldus wethouder Van de Weerd.

Wethouder Van de Weerd reageert enthousiast: “Verkeersveiligheid is erg belangrijk. Gedrag speelt daarin een grote rol. Donderdagavond 13 februari 2014 heeft de gemeenteraad zelfs unaniem ingestemd met het Gemeente Verkeers- en Vervoersprogramma, waarin juist ingezet wordt op gedrag in het verkeer en niet meer op verkeersinrichting. Het is belangrijk om onze kinderen dat vroeg te leren door o.a. het verkeersexamen op de basisscholen.” De wethouder vervolgt: ”Ik roep de scholen die nog aarzelen op om mee te doen in het belang van de veiligheid van onze kinderen.”

VVN-Ede zet zich jaarlijks in voor meer veiligheid in het verkeer. Verkeerseducatie is erg belangrijk. Uit de resultaten van de verkeersexamens in 2013 bleek dat veel jongeren moeite hebben met voorrangsvraagstukken. VVN-Ede wil scholen ondersteunen bij verkeerseducatie en zo streven naar een 100% deelname van de basisscholen aan het Verkeersexamen.

In de komende periode gaan de voorbereidingen door voor het verkeersexamen. Het theorie-examen staat gepland op 10 april 2014. Er wordt binnenkort nog een informatieavond georganiseerd voor de docenten ter voorbereiding op het verkeersexamen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie