Scholen werken samen met gemeente Ede en LoohorstLandscaping BV

Lokaal nieuws

EDE - Leerlingen uit het praktijkonderwijs kunnen extra ondersteuning gebruiken bij het vinden van een passende baan. Daarvoor zijn goede arbeidservaringsplaatsen hard nodig. Begin vorige week tekenden de bestuurders van twee scholen in Ede en Apeldoorn met de gemeente Ede en hoveniersbedrijf LoohorstLandscaping BV een samenwerkingsovereenkomst. Deze biedt het praktijkonderwijs op deze twee scholen voor 2014 voldoende stageplaatsen in de groenvoorziening. De leerlingen gaan gezamenlijk het Huygenspark in Ede onderhouden.

Win-winsituatie

Met deze samenwerkingsovereenkomst is een win-winsituatie tot stand gekomen. CSG Het Streek in Ede en de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Apeldoorn hebben er belang bij hun leerlingen in het praktijkonderwijs goede arbeidservaringsplaatsen te bieden. Die zijn essentieel om deze jongeren stapsgewijs kennis te laten maken met de arbeidsmarkt. LoohorstLandscaping BV zorgt voor de deskundige begeleiding van de jongeren. De gemeente Ede biedt de arbeidservaringslocatie - het Huygenspark - en zorgt voor de financiering.

Voor het eerst aan de slag

Afgelopen woensdag zijn de betreffende leerlingen voor het eerst aan de slag gegaan in het Huygenspark. Deze overeenkomst geeft ook ruimte om jongeren aan een werkervaringsplaats te helpen die meedoen aan het eveneens door de gemeente Ede gesubsidieerde project 'Waar Onderwijs Werkt'. Met dit WOW-project wil CSG Het Streek jongeren die tussen de wal van de opleiding en het schip van de arbeidsmarkt te raken, goed begeleid aan een passende baan helpen.

Foto:

Van links naar rechts: de vertegenwoordiger van de gemeente Ede, de begeleider van LooHorstLandscaping, de drie leerlingen die voor het eerst aan de slag gingen in het Huygenspark, Arie van Duijvenbode van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap en Jolande Bos, projectleider Waar Onderwijs Werkt.

advertentie