Peuters verzorgen pop Puk

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De afgelopen weken hebben de pedagogische medewerkers op de Spelenderwijs peuterspeelzalen met de Puk methode het thema "Hatsjoe" behandeld. Deze methode stimuleert de brede ontwikkeling van peuters op het gebied van taal, rekenen, sociaal-emotioneel en de motoriek. Bij alle thema’s speelt pop Puk de hoofdrol. De knuffel spreekt peuters erg aan. Ze zien Puk als een vriendje.

Het thema "Hatsjoe" gaat over ziek zijn en weer beter worden. De kinderen verwennen de zieke Puk op allerlei manieren. Ze brengen Puk naar bed, geven hem een kusje en aaien over zijn buik. De kinderen zingen een liedje voor Puk en lezen hem een boekje voor. Ze brengen Puk fruit en sturen Puk een kaart die ze zelf hebben gemaakt. Als Puk naar de dokter moet, gaan de kinderen mee. Ze bezoeken zogenaamd het Consultatiebureau. Samen met Puk worden de kinderen gemeten, gewogen en de ogentest wordt afgenomen.

Gea van de Peppel van het Consultatiebureau bracht een bezoek aan peuterspeelzaal De Wonderkist. De kinderen vonden het erg leuk om samen met Puk naar het zogenaamde Consultatiebureau te gaan. Ze kregen een groeiboekje van Puk mee als herinnering. Daar staat in hoe Puk gegroeid is, en de resultaten van Puks ogentest.

Door het meedoen aan de spelactiviteiten van dit thema wordt het kind zich bewust van zijn eigen lichaam en zijn gevoelens en doet het kind b.v.verschillende houdingen na en oefent daarbij zijn evenwichtsgevoel. De kinderen hebben er plezier in om de zieke Puk te helpen.

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is vaak één van de eerste plekken waar peuters in contact komen met andere kinderen en volwassenen. Spelenderwijs ontmoeten de kinderen elkaar een aantal dagdelen per week en net als thuis zetten ze ook op de speelzaal belangrijke stappen in hun ontwikkeling. Onder professionele begeleiding worden alle kinderen gestimuleerd om vaardigheden te versterken op een manier die voor het kind prettig is. Kijkt u voor meer informatie of een peuterspeelzaal bij u in de buurt op www.spelenderwijsede.nl of bel met de klantenservice (ma t/m do) van 08.30 tot 14.00 uur tel.nr. (0318) 68 75 82 of 64 16 16

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie