Groen Leefpark: werkervaring en praktijklessen

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Bij 't Groenhorst in Ede is een nieuw Groen Leefpark opgeleverd. Leerlingen van Groenhorst, maar ook van andere scholen kunnen vanaf oktober

praktijkervaring opdoen in deze nieuwe tuin.

De aanleg is gedaan door tien mensen met een bijstandsuitkering, die hiermee de nodige werkervaring kregen. Samen met de vergaarde kennis wordt hun kans op werk hiermee vergroot. Ook omdat zij er een veiligheidscertificaat en 'klein grondverzet' certificaat mee kregen.

Kans

LoohorstLandscaping BV heeft de mensen met een uitkering begeleid. Het bedrijf vindt dat alle mensen moeten kunnen werken naar vermogen. ,,Iedereen

moet een eerlijke kans krijgen en aan de toekomst kunnen werken", aldus bedrijfsleider Marc Zwemer.

,,Wij zijn voortdurend op zoek zijn naar de mogelijkheden van mensen. In ons eigen bedrijf, maar daarnaast bieden wij ruimte aan mensen die om bepaalde redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dit past in onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen", zo vervolgt hij zijn verhaal.

LooHorst werkt in dit project vanuit de Branche Regio Combinatie. Hierbij werken verschillende bedrijven uit de infra- en groensector samen met scholen. Om zo te zorgen voor een goede aansluiting tussen de opleidingen en de sector.

Participatiewet

Wethouder Gerrie Ligtelijn-Bruins en directeur Mark Dees van Groenhorst waren ook aanwezig bij de oplevering van de tuin. ,,Als gemeente kunnen we

hiermee mensen werkervaring op laten doen en dat helpt ze om de stap naar de arbeidsmarkt te maken. Als lokale overheid zetten we ons in om mensen aan een baan te helpen of in elk geval aan een zinvolle dagbesteding. Daarmee lopen we vooruit op de komende Participatiewet, waarmee de gemeente de taak krijgt om een grote groep mensen aan werk te helpen. Zodat zij daadwerkelijk participeren in de maatschappij. Het mooie is dat ook de scholen en de leerlingen er baat bij hebben. Zo snijdt het mes aan twee kanten en dat is natuurlijk het beste", aldus de wethouder.

Uniek

Voor Groenhorst is de tuin een welkome aanvulling op hun lespakket. Mark Dees: ,,Het Groen Leefpark een belangrijk project. We zijn met verschillende partners uit onderwijs en bedrijfsleven een park aan het ontwikkelen waar onderzoek, opleiding en werk in de AgroFood hand in hand gaan. Leerlingen kunnen zo praktijkervaring opdoen. Op deze manier wordt de school een plaats waar je een wandeling kunt maken van molecuul tot ecosysteem. Uniek in de regio. Het contact met het bedrijfsleven is ons ook veel waard. Zo werken we aan een goede aansluiting tussen het onderwijs en werkgevers."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie