Schrijver en zeezeiler kijkt terug op zijn leven

Lokaal nieuws

Onlangs verscheen het boek ‘De Verandering. Een reis door het leven’ van Erik Couwenhoven. De in Winterswijk Woold woonachtige auteur gaat in het boek op zijn zeezeilreizen naar en op de Middellandse Zee en een camperreis door Frankrijk en Spanje openhartig in op zijn zoektocht naar het doel van het leven.

‘De Verandering’ is een reis door het leven van de auteur waarin hij op zoek gaat naar zichzelf. Een verhaal over pijn, zelfreflectie, zielenroerselen en gebeurtenissen die hem gemaakt hebben tot wie hij nu is. Tijdens de avontuurlijke zeilreizen die hij met vrouw op hun zeilboot naar en op de Middellandse Zee maakte en een reis met de camper door Frankrijk en Spanje kijkt hij terug op de heftige en mooie gebeurtenissen in zijn leven. Het late besef welke impact het vroege overlijden van zijn vader op hem had als jongen van vijftien jaar. De ziekte en het sterven van zijn vrouw op jonge leeftijd. Hoe zij elkaar als pubers ontmoetten, kinderen nog, en samen een weg door het leven zochten. De mooie en verdrietige momenten in het huwelijk. De relatie die hij kort na haar overlijden met zijn huidige vrouw kreeg. En de grote invloed daarvan op zijn verdere leven. Hij is openhartig over verleden en heden en daalt dieper in zichzelf af om antwoorden te vinden over het doel van het leven.

'De Verandering' (279 pagina's, ISBN: 9789402109528) is gepubliceerd via het self- publishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop in alle landelijke webwinkels en te bestellen door iedere boekhandel. Prijs: € 22,95

Over Erik Couwenhoven

Erik Couwenhoven was als journalist hoofdredacteur van diverse vakbladen en toeristische magazines. Op zijn 51ste (1995) stopte hij met werken om meer tijd te hebben voor zeezeilreizen. Van 2005 tot 2009 woonde hij met zijn vrouw op hun zeilboot in de Middellandse Zee. Medio 2009 keerden ze terug naar Nederland en hebben sindsdien enkele langere reizen met een camper door Europa gemaakt. Als ze niet op reis zijn wonen ze hij in Woold, in het buitengebied van Winterswijk.

E-mail: erikcouwenhoven@hotmail.nl

Website: http://www.bravenewbooks.nl/erik couwenhoven

Over Brave New Books

Self-publishingplatform Brave New Books is een initiatief van Singel Uitgevers (waartoe de uitgeverijen Querido, Athenaeum, Nijgh &Van Ditmar, Leopold en Ploegsma behoren), bol.com en Mijnbestseller.nl. Door de samenwerking met bol.com zijn de boeken voor een miljoenenpubliek beschikbaar. Zie voor meer informatie www.bravenewbooks.nl.

advertentie