Jongeren van het Streek in actie voor een betere wereld

18 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

JONGEREN VAN HET STREEK IN ACTIE VOOR EEN BETERE WERELD

In het kader van hun maatschappelijke stage bezochten tweede jaars leerlingen vmbo-kbl van het Streek de Wereldwinkel Ede om hun kennis over Fairtrade handel te vergroten.

Deze kennis hadden zij nodig omdat zij op hun school tijdens de lunchpauze de snoep-automaten afplakten en in plaats daarvan Fairtrade alternatieven aanboden. Zij wilden aandacht schenken aan het feit dat onze keuzes hier veel invloed hebben op de handel in de ontwikkelingslanden en dat wij een verschil kunnen maken door af en toe voor een eerlijk product te kiezen. Als scholieren beloven dat zij dit gaan doen krijgen zij een Fairtrade product voor een kleine prijs. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Deze actie werd gesponsord door de Wereldwinkel Ede.

Tegelijkertijd hield een groep jongeren zich bezig met afvalrecycling. Zij verzamelden zwerfafval in het centrum van Ede. Zij stelden daarbij aan voorbijgangers de vraag hoe zij hun afval scheiden waarna zij hen vroegen het afval in de juiste zakken te doen. Deze actie werd gesteund door de ACV-groep in Ede.

Deze week vertellen de jongeren hun verhaal ook op tv Ede.

Een derde groep jongeren richtte zich in het centrum van Ede op de voedselverspilling. Op een bord konden voorbijgangers hun ideeën kwijt over hoe voedselverspilling tegen gegaan kan worden.

Het COS Gelderland steunde deze actie, de jongeren ontvingen een donatie voor een vol bord en doneerden deze aan de Voedselbank Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie