95 jaar schilders

Lokaal nieuws

'Het familiebedrijf, dat de ruggengraat van de Nederlandse economie vormt, blijkt ook in tijden van economische teruggang een stabiele werkgever en een betrouwbare relatie', aldus de Nyenrode Business Universiteit. Deze uitspraak gaat zeker op voor Schildersbedrijf Vliem uit Lunteren. Niet voor niets vertrouwen al 95 jaar mensen het onderhoud van hun grootste bezit - hun woning - aan hen toe.

In 1919 startte Hendrik Vliem met zijn schildersbedrijf en in 1934 kwam zijn zoon Jacob erbij. Nadat de huidige eigenaar Gerrit in 1985 de zaak heeft overgenomen, zijn inmiddels ook zijn beide zonen Elco en Harold in dienst gekomen. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 schilders werkzaam bij het bedrijf, waarvan sommige alweer tientallen jaren. Schildersbedrijf Vliem is tevens een erkend leerbedrijf, dat jonge schilders opleidt tot volwaardige vakmensen.

Meer dan schilderen

Dat het bedrijf al die jaren zo mooi stabiel heeft kunnen blijven, schrijft Gerrit Vliem toe aan de bedrijfscultuur: kwaliteit leveren voor een redelijke prijs. Ook het nakomen van afspraken en de nette manier van werken scoren hoog, naast vanzelfsprekend het vakmanschap. Gerrit Vliem: 'Onze klanten waarderen het deskundige advies dat we erbij geven. Dat kan op allerlei gebied, zoals bijvoorbeeld over bouwtechnische problemen. Als het nodig is kunnen we kozijndelen repareren en bijvoorbeeld ook meteen isolatieglas plaatsen.'

Buiten en binnen

Naast het buitenschilderwerk, knapt men ook binnen veel woningen op. Wie eens iets heel anders wil, twijfelt vaak over de juiste kleuren. Vliem: 'Wij kunnen dankzij onze ervaring een goed kleuradvies geven, wat vaak handig is als men er onderling niet uit komt. We verzorgen alle soorten decoratieve wandtechnieken en behangen. Tegenwoordig is glasvlies behang ('scan') populair, wat mooi strakke muren oplevert die we daarna in iedere gewenste kleur kunnen behandelen met muurverf.

Schildersbedrijfvliem.nl

Nu naast de derde, ook de vierde generatie Vliem meewerkt in het schilderbedrijf, ziet de toekomst er veelbelovend uit. Het 95-jarig jubileum is dan ook een mijlpaal, maar zal ongetwijfeld niet het laatste jubileum zijn van Schilderbedrijf Vliem. Op www.schildersbedrijfvliem.nl is meer informatie te vinden over gerealiseerde projecten zoals particuliere woningen, de Oude Kerk Lunteren, monumentale panden, Westhoff Cultureel Centrum en diverse appartementengebouwen..

advertentie