Ede proeftuin voor 'food'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Volgens wethouder Breunis van de Weerd associeert iedereen in Nederland de Limburgse hoofdstad Maastricht met het Vrijthof. Als het aan de wethouder ligt denkt iedereen in Nederland meteen aan food als hij of zij met de plaats Ede wordt geconfronteerd. Voedsel heeft tegenwoordig alle aandacht in Ede. Afgelopen maandag was de start van een project op het gebied van de stadslandbouw. En natuurlijk is Ede momenteel de hoofdstad van de smaak. ,,Het heeft allemaal met food te maken, maar het is voor de korte termijn."

EDE - Ede moet de toonaangevende foodgemeente van Nederland worden. Dat staat in de Voedselvisie 'Ede, proeftuin voor Food'. Met deze visie die voortborduurt op de toekomstvisie Ede 2025, laat Ede zien waar zij op in wil zetten op foodgebied.

Ede wil meer, aldus Breunis van de Weerd. ,,We willen het fundamenteler aanpakken. De voedselvisie is voor de lange termijn. Waar je een koers uitstippelt in wat je als Ede op het gebied van food wilt zijn." In 2025 wil Ede volgens Van de Weerd een stad zijn van verbinden en ontmoeten. ,,Het thema food pakken wij op om dat voor elkaar te krijgen."

Om dat uit te werken is de Voedselvisie de eerste stap. ,,Belangrijk is dat de visie een veel breder draagvlak in de hele Edese maatschappij gaat krijgen. ,,Wat er ligt is een aanzet, een eerste denkcurve. Het moet noch uitgerold gaan worden. Dit is de tussenstand, die we aan de nieuwe coalitie aanbieden met de opmerking dat dit beleid doorgezet zou kunnen worden."

Van de Weerd verwacht dat de Voedselvisie in de komende tijd een speerpunt van beleid gaat worden. In de Voedselvisie staat dat Ede op foodgebied onderscheidend moet zijn. ,,Ede moet zich onderscheiden van andere steden, van andere regio's. Een ambitie is ook dat food een middel wordt om onze binnenstad attractiever te maken. Door echt iets anders als food aan te pakken kun je als Ede een slag maken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie