25 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Leerorkesten geven optredens

Basisscholieren maken indruk op belangstellenden

OUDER-AMSTEL Het Leerorkest van de openbare basisscholen Jan Hekman (Schoolweg 7) in Ouderkerk aan de Amstel en De Grote Beer (Astronautenweg 30) in Duivendrecht verzorgden een optreden. In totaal 27 kinderen lieten donderdag 22 juni op twee locaties horen, wat ze kunnen.

In het Leerorkest krijgen leerlingen van groep 5 de kans om minimaal een jaar een instrument te leren bespelen. Dit gebeurt onder leiding van docenten van Muziekcollectief Ouder-Amstel. Hierbij gaat het om onder meer blokfluit, viool, saxofoon, accordeon en melodica. Die zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Leerorkest en deels dankzij financiële steun van de plaatselijke Lions Club. Ook de gemeente Ouder-Amstel ondersteunt het Leerorkest.

REPERTOIRE 's Morgens gaven de scholieren van Jan Hekman twee optredens in de aula van hun school. 's Middags was het de beurt aan De Grote Beer in het Dorpshuis (Begoniastraat 10). Het repertoire was hetzelfde en werd steeds gebracht in ruim een half uur. Meester René Koning van groep 5 van De Grote Beer stelde, dat hij 'supertrots' is op zijn leerlingen. ,,Ze hebben niet eerder zo strak gespeeld als tijdens dit optreden.'' Als verrassing maakte hij na afloop bekend, dat hij ook volgend schooljaar hun meester zal zijn. Daarop volgde een applaus.

Ook directeur Nicole de Lange was enthousiast. ,,Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind - hoe de gezinssituatie ook is - via het Leerorkest een instrument leert bespelen.'' Blokfluitdocente en dirigente Marianne Hoek hoopt, dat de activiteiten kunnen worden uitgebreid naar groep 6. ,,Zodat leerlingen gedurende een half jaar nog een ander instrument kunnen leren bespelen.''

TOEKOMST Binnenkort gaan alle partijen met elkaar in gesprek om over plannen voor de toekomst te praten. Want eenieder is het erover eens: het Leerorkest moet blijven. De belangstellenden voor de optredens onderschreven dit met hun reacties na elk nummer. Ondanks de tropische temperaturen zat de zaal stampvol en speelden de kinderen heel geconcentreerd op hun instrumenten. De afsluiting was met 'We will rock you', waarbij uitbundig werd meegezongen en geklapt.

Het Leerorkest van OBS De Grote Beer speelt in het Dorpshuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie