30 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste mevrouw/meneer,

Hierbij een stukje over de beachhandbalclinic met in de bijlage een foto.

Leerlingen van de Amstelschool maken kennis met beachhandball tijdens de gymles

Afgelopen donderdag 22 juni en vrijdag 23 juni lieten trainers en spelers van NEA handbal de basisschoolleerlingen van groep vijf tot en met acht van de Amstelschool kennis maken met beachhandball. Ook de nieuwe combinatiefunctionaris van NEA was bij de kennismakingsclinic aanwezig.

De beachhandballclinic werd gegeven op het zandveld in het Amstelbad. De leerlingen begonnen met een tikspel als warming-up. Er werd overgespeeld en je was vrij als je de bal had. Na de warming-up werden er drie groepen gemaakt. Elke groep ging naar een eigen onderdeel. Bij elk onderdeel werd er geoefend aan de handbaltechnieken.

De eerst groep werkte aan het samenspelen door middel van een spel. De leerlingen moesten overspelen naar de overkant, ze moesten minimaal drie keer overspelen voordat ze bij de overkant waren. De tweede groep werkte aan de gooi- en vangtechniek. De laatste groep ging oefenen met een sprongschot. In de lucht wordt er gegooid en geprobeerd te scoren. Dit is een ingewikkelde techniek maar deze is wel essentieel om te scoren.

Nadat de drie groepen alle technieken hadden geoefend, speelde de leerlingen een partijtje tegen elkaar. De leerlingen speelde op blote voeten in het zandveld. Alleen al het rennen in het zand is heel anders dan op het grasveld. De leerlingen deden erg goed hun best en het was een hele gezellige, sportieve en leerzame beachhandballclinic. Kinderen die een keer een proefles beachhandbal willen kunnen kijken op de website: www.nea-handbal.nl

Groetjes,

Joëlle

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie