17 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Dag Stasja, bijgaand het artikel en de beloofde foto's; ik heb afgesproken dat de kinderen niet herkenbaar op de foto te zien zijn, ik heb ze geprobeerd al zo te maken, maar misschien kun jij nog iets bewerken als je daar 1 van wilt gebruiken. Zelf vind ik een close-upfoto van Stella ook mooi en evt. 1 op de trap in school. Hoop dat je kunt kiezen, succes!

Groetjes Mirjam.

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

---

Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.

https://www.avast.com/antivirus

"De A. Bekemaschool voelt als mijn school"

Vandaag (19 juli) neemt juf Stella Koerts na twintig jaar afscheid van de A. Bekemaschool in Duivendrecht. Stella Koerts is al haar halve leven juf in hart en nieren: ze gaf les aan honderden kinderen in diverse groepen, organiseerde talloze evenementen op school zoals de klassenstrijd met carnaval en ging vele jaren mee met het schoolkamp. Nu krijgt ze de kans om een nieuwe stap in haar carrière te zetten.

Dit was je eerste baan, hoe ging dat destijds?

,,Ik was bijna 20 jaar en net klaar met de PABO, toen ik in de zomervakantie hoorde, dat ze op de A. Bekemaschool in Duivendrecht een leerkracht zochten" weet Stella Koerts nog goed. ,,Ik kende het dorp niet en had nog geen kind of collega gezien, toen ik na die vakantie als juf begon. Ik realiseer me nu dat ik de helft van mijn leven hier voor de klas heb gestaan en dat was elke dag met hetzelfde enthousiasme."

Maar nu is het tijd voor iets nieuws?

,,Ja, ik word adjunct-directeur bij een andere school van de ASKO met 600 leerlingen in Amsterdam Nieuw-West. Het is voor mij een logische stap en zo'n kans doet zich alleen voor op een grote school waar ruimte is voor deze functie, de A. Bekemaschool is daarvoor te klein. "Ik ben al vanaf 1 januari 2 dagen aan de slag in mijn nieuwe functie, dus ik ben al redelijk goed ingewerkt ", legt Stella uit. ,,Een paar jaar geleden heb ik hiervoor een vervolgopleiding gedaan, maar toen was de tijd nog niet rijp. Het wordt mijn taak om leerkrachten in hun werk te begeleiden en ondersteunen, zodat zij het beste uit zichzelf halen. En ik krijg de kans om mijzelf verder te ontwikkelen.Gelukkig mag ik nog een dag per week voor de klas staan, want dat ga ik echt missen. Dat is overigens ook belangrijk voor mijn taak als adjunct-directeur: weten wat je team meemaakt, om gerichte ondersteuning en begeleiding te bieden."

Hoe verliep je loopbaan vanaf de start in 1997?

Stella Koerts: ,,Mijn specialisatie aan de PABO was 'het jonge kind' en ik begon daarom bij de kleuters. Het jaar erop vond mijn toenmalige directeur dat ik groep 6 best aan zou kunnen en dat vond ik inderdaad ook heel leuk. Daarna heb ik alle groepen gehad, ben nog even terug geweest bij de kleuters en de laatste jaren gaf ik les aan de bovenbouw. Ik heb eigenlijk nooit een groep 3 gehad" realiseert ze zich. ,,De laatste 6 jaar had ik steeds groep 7 die ik meenam naar groep 8 en dat vond ik heel bijzonder en eervol: hun laatste jaar op de basisschool met de eindtoetsen, de musical en het afscheid en daarbij mocht ik hun juf zijn! En dit schooljaar sluit ik mijn jaren hier tegelijk met hen af."

Wat waren de grootste veranderingen de afgelopen 20 jaar?

,,De grootste verandering is de overgang van klassikaal naar thematisch werken, dat we in alle groepen toepassen. Eigenlijk werkte ik vanaf het begin al zo, maar zo'n 8 jaar geleden heeft de A. Bekemaschool dat in stappen ingevoerd. We hebben ons laten inspireren door de theorie over leerstijlen van Dunn & Dunn, die kijkt naar de ontwikkeling van het individuele kind" legt juf Stella uit. ,,Voor de leerkracht is het gemakkelijker om les te geven rond een thema, je kunt er je reken-, taal- of tekenles op afstemmen. Die klassikale lessen zijn nu kort, waarna de kinderen op het Leerplein het thema kunnen uitwerken: de één schrijft een verhaal, de ander houdt een presentatie en weer anderen maken als groepje een gezamenlijk werkstuk. Ik ben heel blij dat mijn nieuwe school ook zo werkt". Vervolgt: ,,Een andere grote verandering is natuurlijk het gloednieuwe schoolgebouw, dat helemaal is ingericht op onze leermethode. Het was leuk om de bouw te volgen vanuit de oude school en de cirkel is rond, nu ik vanuit de nieuwe school vertrek, want de A. Bekemaschool blijft mijn school" besluit ze.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie