28 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Van: Tuinpark Dijkzicht mailto:tuingroep.dijkzicht@kpnmail.nl

Verzonden: donderdag 27 juli 2017 20:23

Aan: weekbladouderamstel@bdu.nl

Onderwerp: copy voor weekblad voor Ouder-Amstel

Hallo,

Graag zouden wij het volgende artikel met foto geplaatst zien in de uitgave

van week 31 (dinsdag 1 aug)

Het is van groot belang voor ons park omdat we dat weekend een uitreiking

krijgen van een belangrijk keurmerk i.v.m. natuurlijk tuinieren.

We hopen dat dit gaat lukken,

Vriendelijke groeten

Johanneke van Kooten en Irma Mittelmeijer

Tuinpark Dijkzicht

Open dag op tuinpark Dijkzicht

Het tuinpark Dijkzicht houdt op zondag 6 augustus opendag.

De Bond van Volkstuinders bestaat dit jaar 100 jaar en op deze voor Dijkzicht belangrijke dag wordt om 10.30 uur bekend gemaakt of het natuurlijke beheer van het park beloond wordt met het hoogste aantal stippen (4) van het 'Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren'. De uitreiking zal gedaan worden door de AVVN en wethouder Mevr Rineke Korrel.

Je zou kunnen zeggen dat volkstuinen tegenwoordig tot het cultuur erfgoed van Nederland behoren want ze hebben een recreatieve, sociale en educatieve waarde. Vele parken zijn dan ook beeldschone groene oases waarin plant, dier en mens van elkaar kunnen genieten.

De trotse bewoners van het park geven deze dag diverse rondleidingen; de insecten tuin, de eetbare tuin en de bijzondere Maria Hofkertuin. Ook kunt u deelnemen aan de bomenroute. De tuinders staan u graag te woord over de natuur wanneer u vragen heeft.

De rondleidingen starten ieder uur vanaf 12.00 tot 15.00 uur.

Om 13.00 uur start het jeu de boules toernooi waarbij teams van de 4 bij elkaar gelegen volksuinen het tegen elkaar opnemen, très Français. Leuk om naar te kijken!

Het clubhuis is de hele middag geopend, u kunt gezellig op het terras genieten van allerlei versnaperingen tegen lage prijzen. Kinderen kunnen een wandeling maken over het kabouterpad, en op de speelweide staat een groot springkussen.

In de tent wordt een foto tentoonstelling en wedstrijd gehouden met de mooiste natuur foto's van het park. U kunt ook mee stemmen en de uitslag zal bekend gemaakt worden om 16.00 uur.

De toegang is gratis; het tuinpark Dijkzicht nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze feestelijke dag, midden in de natuur zo vlak bij Amsterdam!

Zeer goed bereikbaar met fiets en auto. Buitensingel 2, 1114 BE Duivendrecht, Amsterdam - Duivendrecht.

Foto's: Philippe Moreau

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie