7 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Rolstoelrijders het schip in!

Afgelopen weekend organiseerde Watersportvereniging Ouderkerkerplas voor het zeillessen voor mensen met een fysieke beperking. Hierbij konden mensen gewoonlijk zich in een rolstoel verplaatsen zelfstandig zeilend de Ouderkerkerplas verkennen.

"Hoewel de groep nog klein is zijn we nu echt begonnen" aldus Sander Boelen, coördinator G-zeilen. "Vorige week stond er nog te veel wind, maar vandaag was het echt super zeilweer voor een eerste les op het water." Als steunpunt van Sailability heeft de vereniging de beschikking over een aantal speciale bootjes, waarin mensen met een beperking veilig kunnen varen.

"Ja, veiligheid is natuurlijk voor deze doelgroep helemaal van groot belang" gaat Sander verder. "Deze bootjes zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een handicap en kunnen niet omslaan. Het unieke is dat de deelnemers helemaal zelfstandig aan het roer zitten en dus zonder hulp over de plas varen."

Het is een aparte ervaring als je op de kant staat en iemand die kort daarvoor nog uit zijn rolstoel moest worden geholpen, zo vrij over het water te zien gaan. "Ik had wel eerder gezeild", vertelt deelnemer Emiel Nooij, "maar nog nooit helemaal in mijn eentje in zo'n klein bootje. Ik vond het echt geweldig en ga hier zeker mee door".

Tijdens het seizoen organiseert de vereniging iedere zondag zeillessen voor jeugd en volwassen en daar kunnen dus ook mensen met een beperking aan meedoen. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je in een rolstoel zit, maar kijkend naar de blije gezichten, zeker een aanrader om eens uit te proberen.

Je kunt je aanmelden voor de zeillessen via de website van de vereniging, wvop.nl. Voor vragen kun je terecht bij info@wvop.nl.

Einde persbericht

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor vragen kunt u contact openen met Sander Boelen via telefoonnummer 06- 30 63 61 23 of via e-mail info@wvop.nl

Bijlage 2 foto's

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie