28 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Met vriendelijke groet,

Stasja Bresser-Köhler

Journalist

023-2062603

06 137 888 97

*Weekblad voor Ouder-Amstel*

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Anita Vlug

Datum: 25 augustus 2017 om 14:22

Onderwerp: stukje over clubkampioenschappen Darten

Aan: Stasja Bresser - Kohler

Hallo Stasja,

Zoals afgesproken met mijn collega Joëlle, hierbij het stuk over de

dartkampioenschappen van afgelopen dinsdag.

In de bijlage 4 foto's en het stukje.

Hartelijke groet,

Anita Vlug

Stichting Coherente

020-6993164

Duivendrecht gooit pijlen

In januari 2017 won Van Gerwen voor de tweede keer het World Darts Championship. Na dit kampioenschap kwam een groep heren bij stichting Coherent aan met de vraag of er een mogelijkheid was dat zij in het Dorpshuis in Duivendrecht konden gaan darten. Stichting Coherente ging met dit verzoek aan de slag. Het Theo Janssen MOC fonds financierde de aanschaf van twee draagbare dartborden. En sinds april is de dartgroep in het Dorpshuis in Duivendrecht gestart met darten.

De groep heren dart wekelijks in het Dorpshuis in Duivendrecht. Er wordt gezamenlijk geoefend met gooien en er worden partijtjes gespeeld. Na een half jaar was het tijd voor een dartkampioenschap.

De Duivendrechtse 'Van Gerwen'

Dinsdag 22 augustus was het zover: het eerste dartkampioenschap voor de heren. In totaal deden er twaalf man mee met het kampioenschap. Middels loting werden er teams van twee personen gevormd. Om de beurt dartten de teams tegen elkaar. Als team moest je 301 punten wegspelen. Om de beurt werden er drie pijlen gegooid. Het aantal gegooide punten ging van de 301 af. Het team wat als eerst op nul uitkwam won een leg. Bij het behalen van twee legs won het team een set. Het winnende team was het team wat de meeste sets had gewonnen.

Het dartkampioenschappen begon spannend. Er werd door beide teams goed gegooid waardoor allebei de teams een leg hadden gewonnen. Hierdoor moest er een derde ronde gespeeld worden waardoor het lang onduidelijk bleef welk team de eerste set won. Tijdens andere potjes gaf het uitgooien soms een onverwachtse wending aan het potje. Er waren teams die hoog gooiden waardoor ze snel aan de slag konden met uitgooien. Vervolgens kreeg het team het niet voor elkaar om precies uit te gooien tot de nul. Waardoor het andere team de kans kreeg om het verschil goed te gooien. Het gebeurde vaak dat het team dat het hele potje achterstond in een keer uit gooide en de leg won. Uiteindelijk werd het dartkampioenschap gewonnen door de jongste darter Hassen Tamari samen met Henk Willems.

Stichting Coherente en de dartgroep wil via deze weg het Theo Janssen MOC fonds bedanken voor de dartborden. Het fonds stelt zich ten doel het bevorderen van de maatschappelijke dienstverlening voor bewoners van Amstelland, alsmede het bevorderen van het welzijn van de bewoners in het algemeen.

De darters darten wekelijks op dinsdagmiddag van 14.30-15.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht. Wilt u een keer mee darten? Kom gerust langs en gooi een pijltje mee. Coherente is ook op zoek naar dames om een eigen dartteam op te richten. Wilt u meer informatie over het darten bel dan met Anita; 020-6993164.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie