VERWERKT DOROTHEE

19 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Dag, bijgaand persbericht kreeg ik toegestuurd; kan het in de komende editie van 20 september en / of in de editie van 27 september worden geplaatst? Hartelijk bedankt en vriendelijke groet, Mirjam.

Freelance redacteur Weekblad voor Ouder-Amstel.

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

---

Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.

https://www.avast.com/antivirus

Beleef de Vogeltrek in Ouderkerk aan de Amstel met de Euro Birdwatch

Op zaterdag 30 september neemt Coherente Vogelwerkgroep Ouderkerk samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. In meer dan 35 landen in heel Europa worden op hetzelfde moment vogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten.

Coherente Vogelwerkgroep Ouderkerk staat van 07:30 tot 12:30 uur bij de telpost Landje van Geijsel aan de Holendrechterweg / Amstelweg te Ouderkerk. Ook u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Dit jaar verzamelt de Slowaakse partnerorganisatie van Vogelbescherming alle gegevens voor heel Europa. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 bekend.

Het najaar is dé tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Vorig jaar werd in Nederland tijdens de BirdWatch 552.455 vogels geteld, 199 soorten in totaal.

/

Meer informatie over de World BirdWatch vindt u hier: http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijken/birdwatch

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie