Lokaal nieuws

Dag Stasja, ik hoop dat een van de foto's bruikbaar is, ik vind het lastig om foto's binnen te maken met kunstlicht, hoewel het buiten op dat moment nog licht was. Op de foto brengt eigenaresse van De Eeterij Mona van Rennes een drankje aan gasten. In de bijlage de tekst nav het interview, succes en groetjes Mirjam.

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

---

Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.

https://www.avast.com/antivirus

De Eeterij mikt op nieuw publiek

Na een heftige verbouwing, waarbij de tijdelijke snackkraam door een gasexposie werd verwoest, opende begin september toch 'De Eeterij Snacks en Dinner' zijn deuren. Met een nieuwe eigenaresse, modern en strak interieur, maar met bekende gezichten.

Het had niet veel gescheeld of er was helemaal geen snackbar Jan&Jan meer geweest op het Dorpsplein in Duivendrecht. Eigenaar Jan Bol, die de zaak in 2005 van zijn vader overnam had besloten om er per 1 juni een punt achter te zetten. Maar zijn vrouw Mona van Rennes dacht daar anders over. Zij is vanaf 1 juli eigenaresse van 'De Eeterij Snacks en Dinner'. ,,Ik heb 23 jaar gewerkt in de beveiligign op Schiphol, maar dat werd steeds meer op afroep, daar was ik klaar mee. Het was ook niet meer te combineren met de zorg voor onze zoon" vertelt de trotse en kerserse eigenaresse. ,,Hij heeft vlak na de beboorte een herseninfarct gehad, waardoor hij behoorlijke beperkingen heeft. Gelukkig zit hij hier op de A. Bekemaschool en kan hij na schooltijd naar de zaak komen en als de drukte voorbij is ga ik met hem naar huis."

Alles is veranderd, waarom?

,,Ik wilde een nieuwe en frisse start maken en had al langer in mijn hoofd, dat de inrichting eigenijk meer up-to-date moest en daar hoort ook een nieuwe naam bij. Ik heb dit interieur zelf bedacht en spullen uitgezocht, voor de verbouwing was een aannemer en een fantastische ploeg bouwvakkers" vertelt Mona. Haar man Jan vult aan: ,,Ik had een contract met Foodmaster en dan moet je een herkenbare kleursteling hebben en zit je vast aan hun kaart. Daarmee hoeft Mona geen rekening te houden." ,,Natuurlijk zal de naam 'Jan&Jan' nog worden gebrukt in het dorp als mensen hierheen gaan, maar ik wil ook nieuwe gasten trekken en de nieuwe naam geeft aan, dat je voor veel meer terecht kunt dan een frietje" vervolgt Mona. ,,Bbinnen is alles nu nieuw, het terras is deels verbrand dus volgend jaar is dat ook gloednieuw!"

Wat is er nieuw op de menukaart?

Mona van Rennes: ,,Alles is vers, het vlees komt van de Keurslager uit Diemen Noord en gasten kunnen kiezen uit meer hoofdgerechten met daarbij groente of een sallade. Vooral de gamba's met gewokte groenten zijn populair!" Ze gaat verder: ,,Maar ik wil van De Eeterij ook eenplek maken waar gasten gezellig een drankje komen drinken en als ze met een groepje zijn kunnen ze daarbij gevarieerde hapjes bestellen. Ook speciale biertjes staan nu op de kaart, gasten reageren enthousiast op al het nieuwe. De vertrouwde snacks en broodjes zijn hier natuurlijk ook nog te bestellen."

Hoe gaat het nu na de ontploffing met iedereen?

,,Gelukkig gaat het herstel van Jan Houweling voorspoedig, zijn huid geneest en hij wil graag weer meewerken in de zaak, maar hij moet wel voorzichtig zijn. Onze zoon heeft er nog last van: hij was net weg uit de snackkraam toen die ontplofte en heeft alles gezien. We praten er thuis veel over, omdat hij bang is dat zoiets nog eens gebeurt" vertelt Mona. ,,Het was een heftige tijd, waarin we geen inkkomsten hadden, maar iedereen steunde ons enorm. En de verbouwing heeft geen vertraging opgelopen, verder is het nu aan de verzekeraars om dit af te handelen" besluit ze.

De Eeterij Snacks en Dinner is van dinsdag t/m zondag geopend van 11-22 uur.

advertentie