Omwonenden terrein Compier en Manege teleurgesteld in wethouders

24 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Bewoners rond het terrein van de Manege Gijsbrecht van Amstel en Holendrechterweg zijn zeer teleurgesteld over het gebrek aan communicatie en transparantie omtrent de nieuwbouwplannen in dit gebied. Voor een College die burgerparticipatie en communicatie hoog in het vaandel heeft, een ware teleurstelling. De bewoners zijn ten onrechte niet gekend in het proces van de totstandkoming van de visie. Al 1,5 jaar ligt er een verzoek van omwonenden om met de verantwoordelijke wethouder en de projectontwikkelaar inhoudelijk van gedachten te wisselen. Helaas, tot op heden zonder enig resultaat.

Al in augustus 2014 heeft de gemeente een ruimtelijke visie voor de terreinen Compier, Manege Gijsbrecht van Amstel en Verheul door een extern bureau laten ontwikkelen. Daarin geldt dat het terrein van de voormalige garage Compier ontwikkeld zou worden met kleinschalige woningbouw met een totaal van maximaal 13 woningen. In het document uit 2014 komt het volgende advies naar voren:

"er is onvoldoende ruimte voor een opzet met een centrale woonstraat en woningen aan weerszijden"

Ook andere door de gemeente ingehuurde deskundigen bevestigen dit standpunt. Het is niet duidelijk wat de status is van de ruimtelijke visie die nu op de agenda staat. Volgens het document zelf gaat het slechts om een aanscherping van het reeds bestaande document uit 2014. Het lijkt dus dat de firma Kien hier ten onrechte van af is geweken. De nieuwere visie is duidelijk toegeschreven naar het plan van projectontwikkelaar Friso Plan en geeft ruimte aan rond de 20 woningen met een centrale woonstraat en bebouwing in twee rijen.

Bewoners kijken overigens uit naar kleinschalige woningbouw inclusief de geplande sociale woningbouw; mits deze inpasbaar is binnen het gebied. De bewoners hebben zelfs een maquette en een alternatief plan voor bebouwing gemaakt; het is jammer te constateren dat de betrokken wethouders zo weinig reactie geven op de meerdere verzoeken tot overleg. Voor wethouders die burgerparticipatie en communicatie hoog op het lijstje hebben staan, geldt dit als een ware teleurstelling. Diverse raadsleden hebben zich inmiddels wel laten informeren of zijn zelfs op werkbezoek geweest. Dit wordt zeer gewaardeerd. Op 30 november a.s. staat de visie op de agenda van de Commissie Ruimte. Een afvaardiging van de bewoners zal daar inspreken. Komt u allen?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie