19 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Met vriendelijke groet,

Wendy van den Berg

Wendy van den Berg

Redacteur Witte Weekblad De Ronde Venen & Weekblad voor Ouder-Amstel

Verspreiding donderdag

06-83 624 805

Mail: w.v.d.berg@bdu.nl

Mail: wwderondevenen@bdu.nl

Mail: redactie.weekbladvoorouderamstel@bdu.nl

---------- Forwarded message ----------

From: meike

Date: 2017-12-19 10:26 GMT+01:00

Subject: Druk weekend voor de Amstelbocht.docx

To: "weekbladvoorouderamstel@bdu.nl"

w.v.d.berg@bdu.nl"

Beste Wendy,

Met excuses, het lukte niet eerder dit te versturen.

Ik kan vanaf mijn huidige werkplek niks uploaden of aanpassen in word, maar

het stukje is nog iets te lang.

Het was een weekend met veel wedstrijden, hoop dat het lukt het nog mee te

nemen.

Veel dank namens de Amstelbochtjeugd!

Meike

06.11310853

________________________________________

Van: Nellie Kea Nellie.Kea@hvs.nl

Verzonden: maandag 18 december 2017 16:30

Aan: meike

Onderwerp: Druk weekend voor de Amstelbocht.docx

HVS Office Service BV disclaimer

________________________________

This message (and any associated files) is intended only for the use of the

individual or entity to which it is addressed and may contain information

that is confidential, subject to copyright or constitutes a trade secret.

If you are not the intended recipient you are hereby notified that any

dissemination, copying or distribution of this message, or files associated

with this message, is strictly prohibited. If you have received this

message in error, please notify us immediately by replying to the message

and deleting it from your computer. Messages sent to and from us may be

monitored. Document.nl is a trademark of HVS Office Service B.V., CoC

no.33290213.

Op zaterdag 16 december was de finale van de clubs op de Jaap Edenbaan. In de voorronde was De Amstelbocht als tweede geëindigd, en had daarmee een uitnodiging voor de finale verdiend. Jammer genoeg in een weekend dat veel snelle schaatsers verplichtingen elders hadden. Gelukkig heeft De Amstelbocht nog meer goede schaatsers. Lars Wagenaar reed bij de junioren C en werd op beide afstanden tweede. Datzelfde deed Thijs Wagenaar bij de heren, waar hij ondanks een beroerde wissel op de 1500 meter de nummer drie van het klassement ver op afstand wist te houden. Jan Willem Meijer kon na een goede 500 meter constateren dat de 1500 meter nog steeds een rondje te lang voor hem is, maar werd toch  netjes 8ste, terwijl Martijn Hermsen had gehoopt op een nieuw persoonlijk record, wat op het Amsterdamse ijs toch net even lastiger is als in Hoorn.

Bij de dames stonden Heleen Compier, Eveline Hermsen en Gerdien Meijer aan de start. Bij de 500 meter finishten ze op plaats 2, 3 en 4, Gerdien gaf de schuld aan haar nieuwe schaatsijzers dat ze niet won. Ze was snel gewend en op de 1500 meter won Heleen, werd Gerdien 2de en Eveline vijfde. 

Inmiddels stond in Dronten Tobias Elshof aan de start voor de 100 - 300 en 700 meter. Hij wist zich op alle drie de afstanden te verbeteren, en pakte daarbij ook de gouden medaille op de 100 meter, 11.97 is voor een pupil B een sterke tijd!

Op zondagochtend stonden er weer 4 deelnemers van De Amstelbocht aan de start van de Portengenbokaal. Het was een koude ochtend dus de mannen verwachten goed ijs, dit bleek echter anders. Het ijs sloeg snel aan en was dus redelijk zwaar om lekker te glijden. Ondanks dat reden de mannen goed. Het programma begon met een 100 meter waarbij Tobias Elshof de snelste tijd heeft gereden (12,19 seconden). Maar ook Tom Gietema ging op de 100 meter als een speer en had een mooie tijd van 16,37 seconden. Sil Gietema reed deze ochtend zijn eerste 700 meter en reed deze alsof hij niet anders gewend was en eindigde met een keurige tijd van 1.32,81. Op de 300 meter sloeg Wietse Hilarides zijn slag en haalde een mooi persoonlijk record binnen van 43,14 seconden .

's Avonds was nog de Andantino bokaal, daar streed Thijs Wagenaar net als de avond ervoor vooral tegen Martijn Vermist van Poelster. Ook deze avond moest Thijs op beide afstanden de eer aan Martijn laten, op de 500 meter was het gat 1.5 seconde en op de 3 kilometer 3 seconden. Thijs zijn kansen op de 5 kilometer schatten we hoog in.

Roos Markus werd zondag elfde op het NK 3km voor junioren B met een persoonlijk record.

Op zondag avond 17 december stonden in Haarlem drie rijders van de Amstelbocht aan de start van het Gewestelijk Kampioenschap Junioren C. 

Er werd een 500 en 1500 meter gereden door de 40 beste rijders van het Gewest. Jelle Boonstra, Sander Brandse en Daan Adams van de Amstelbocht waren hiervoor geselecteerd. 

De ijscondities waren niet optimaal dus er werden helaas geen pr's gereden door de mannen maar de inzet van de Amstelbocht rijders was er niet minder om. 

Op de 500 werd Daan 23e met een tijd van 44.16, Jelle werd 34e met een tijd van 45.79 en Sander 38e met 46,43.

Na de 500 werd de 1500 meter gereden. Daar eindigde Daan wederom als 23e in een tijd van 2.21.04, Jelle werd 32e (2.24.78) en Sander werd 38e (2.26.88).

Het is nog even afwachten of Daan mag rijden op het Regionaal Kampioenschap. Als hij aan de start mag komen, zullen we daar natuurlijk verslag van doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie